Hoppa till sidans innehåll

F3D 2003


I början av innevarande årtusende hördes ofta det högfrekventa ljudet från F3D modeller på RFK Viggens fält. F3D är den internationella klassen för hastighetstävling med modellflygplan och ljudet från motorerna är därefter. Den RFK Viggen pilot som i modern tid varit mest framgångsrik i F3D är Andreas Proos, som under en period i början av 2000-talet bildade team med Thomas Eriksson från Ludvika Radioflygklubb. Under den aktuella tidsperioden tränades och tävlades det ofta i F3D på Rommehed.

Thomas och Andreas

År 2003 arrangerades SM i F3D av RFK Viggen. Tidigare under året hade både Thomas och Andreas deltagit i VM, som avgjordes i tjeckien. 

Thomas var den av de två som lyckades bäst på VM med en individuell 6:e plats. I lagtävlingen hamnade sverige på en 4:e plats.

Valet av färg påmodellerna styrs inte av några estetiska värderingar, utan handlar om vilken färg respektive pilot upplever som bäst synbar i luften.  

 

 

VM Modell På Thomas SM-modell satt märket som bekräftade att den klarat besiktningen på VM kvar. Kanske var det en påminnelse till konkurrenterna om viket motstånd de hade att göra med, eller också ett bevis på styrkan i det tjeckiska klistret...

 

SM pall

SM medaljörerna i F3D år 2003.

1:a Thomas Eriksson, Ludvika (i mitten)

2:a Andreas Karlsson (numera Proos), RFK Viggen (till vänster)

3:a Kenneth Johansson, Sala (till höger)

Uppdaterad: 04 MAJ 2019 21:22 Skribent: Lars Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
RFK Viggen - Flygsport
Anders Jonsson, Varggropvägen 27
78197 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0705662805
E-post: This is a mailto link

Se all info