Hoppa till sidans innehåll

Jonssons Saito nr3

29 OKT 2021 20:00
Nu har det hänt igen...
  • Uppdaterad: 29 OKT 2021 20:57

2021-10-29
Uppsnappat redaktionen kan som första skvallerforum meddela att Anders Jonsson åter igen förvärvat en gammal Saito med tveksam bakgrund.
Inte ens det faktum att motorn tillbringat en del av sin tid i Fjollträsk kunde förmå Anders att avstå köpet.

En okulär besiktning av det yttre ger vid handen att en del skruvar och muttrar saknas och att ett stötstångsrör är skadat. Cylindervolymen är dock känd den här gången, 1,25 kubiktum.

Uppsnappat kommer i fortsättningen att använda benämningen "Saito med tveksam bakgrund 3" i referenser till denna motor.

Planen för motorn är att den skall sitta i nosen på Hasse Stoors fina Extra, som på krokiga vägar hamnat i Anders ägo. Vidare lär avsikten med den modellen vara att dottern Mandi, som går från klarhet till klarhet bakom spakarna, skall få den som sin egen modell.

Hazzes Extra

2021-11-25
Patienten på operationsbordet. Den kraftiga polygriptången känns överdimensionerad för uppdraget, men kanske är den bara en vikt som håller dagens meny på plats?

Foto: Anders Jonsson

Delar som avlägsnats är knäckta stötstångsrör, böjd spraybar och "aftermarket" propellermuttrar och bricka från Biltema.
Saito tvb3 5
Foto: Anders Jonsson

Nu börjar den se anständig ut. Nya stötstångsrör, renoverad förgasare, riktig propellerbricka och mutter, ventilkåpor som sitter fast med alla skruvar. Dessutom är ventilspelet justerat. Klart för provkörning således.
Saito tvb3 4Foto: Anders Jonsson

Fortsättning följer...

   

Skribent: Lars Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Welcome 11 del 2

 

 

KB RC Hobby logotyp

Postadress:
RFK Viggen - Flygsport
Anders Jonsson, Varggropvägen 27
78197 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0705662805
E-post: This is a mailto link

Se all info