Hoppa till sidans innehåll

Saito med 9 liv

13 APR 2019 17:21
När bör en Saito 4-taktare anses förbrukad?
  • Uppdaterad: 13 APR 2019 17:21

Anders Jonsson har snart färdigställt en Great Planes Reactor. Great Planes ingick i Hobbico koncernen som köptes upp av Horizon hobby i början av 2018, och tillverkningen har efter det upphört av dessa fantastiska modeller.

Anders Reactor kan därmed vara den sista av sitt slag i världen som byggts.Detta faktum bör sätta viss press på modellflygare Jonsson eftersom inget får gå fel i detta projekt på grund av den historiska betydelsen.

En viss oro sprider sig därför på webbredaktionen sedan Anders val av motor blivit känt. Den aktuella motorn har en minst sagt tveksam historia.

Jannica lär ha varit den första ägaren och efter att ha upplevt återkommande problem med maskinen ifråga, togs den ur produktion. Senare lånades den ut till en annan klubbmedlem som vi med hänsyn till hans släkt och vänner låter vara anonym. Vi kan kalla honom ”Jonas”. Efter mer än ett decennium lär det fortfarande finnas spår av den krater som bildades i samband med Jonas sista flygning med motorn.

Efter att Anders bankat vevaxeln rak/mindre krokig, sitter nu motorn i ett historiskt signifikant exemplar av Great Planes ikoniska Reactor.

Det kan inte uteslutas att vidare efterforskningar kommer att hitta flera individer som bidragit till att motorn har den status den har idag. Webbredaktionen hoppas att samtliga inblandade känner sitt ansvar inför den kommande testflygningen. Modellflygvärlden håller andan… 

Skribent: Lars Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Welcome 11 del 2

 

 

KB RC Hobby logotyp

Postadress:
RFK Viggen - Flygsport
Anders Jonsson, Varggropvägen 27
78197 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0705662805
E-post: This is a mailto link

Se all info