Hoppa till sidans innehåll

Alkohol- och drogpolicy


Alkohol- och drogpolicy

 

Ridklubben Dundret är en ideell förening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social fostran. Vi vill verka för en alkohol-, tobaks-, drog- och dopingfri miljö.

 

Föreningen tar ställning mot sånt som är skadligt och nedbrytande för kroppen, till exempel användande av droger. Det ska vara positivt för hälsan att vara med i vår förening.

 

 

#  Under ordinarie verksamhet på ridanläggningen råder nolltolerans för alkohol och droger.

 

#  Alkoholhaltiga drycker får ej förekomma bland aktiva och ledare i samband med träning, tävling, läger och under resor till och från dessa. Medföljande personer representerar också klubben och ska därför föregå med gott exempel.

 

#  Vid särskilda tillfällen kan alkohol tillåtas, till exempel ett glas vin eller öl till maten vid en klubbfest. Alla vuxna ska självklart alltid föregå med gott exempel. Vi håller hårt på den lagstadgade 18 års gränsen.

 

#  Aktiva och ledare ska undvika att använda tobak i samband med ridning/ träning, tävling och övrig föreningsverksamhet. Vår ridanläggning är därför rökfri.

 

#  Allt bruk av dopingmedel är oacceptabelt. Inget idrottsresultat är så värdefullt att bruk av dopingmedel kan försvaras.

 

 

Policyn ska hållas levande och uppdateras/ gås igenom årligen inför årsmötet. Den ska finnas anslagen på anläggningen.

 

Om någon bryter mot vår policy ska det snarast rapporteras till styrelsen så att de får diskutera händelsen och vidta lämpliga åtgärder. Det är allas ansvar att arbeta för att policyn efterlevs.

Uppdaterad: 15 APR 2011 10:00 Skribent: Carola Ericsson

kvalitetsma-rkning_ridskola

 

grasroten_154x216

Webb boxbanner olycksfallsförsäkring

 

 

 

Postadress:
RK Dundret - Ridsport
Ridhusvägen 2
98235 Gällivare

Besöksadress:
Ridhusvägen 2
98235 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097016230
E-post: This is a mailto link

Se all info