Hoppa till sidans innehåll

RK Sandgärdan - Ridsport

Välkommen till Ridklubben Sandgärdan!
Vi finns även på Facebook!

Vi är en liten men aktiv förening som både driver ridskola söndag-torsdag samt ordnar träningar för externa tränare i både hoppning och dressyr.

Vill du börja på ridskolan? Läs då mer här...   

Eller vill du lösa medlemsskap och anläggningskort? Gå då in under fliken Anläggningen

 Vill du vara med på någon träning, håll utkik i kalendern eller lösa licens för oss, läs igenom det här då, Träna/tävla för RK Sandgärdan

Nyheter

 

 Fredag 2/10 19:00 är det dags för after work/prova på ridning för vuxna hos oss på Sandgärdan. After work för dig med viss förkunskap som kan rida i skritt, trav och galopp, 45 min 100:-/gång. Prova på ridning, för dig som vill testa rida och har ingen eller liten förkunskap, 30 min 80:-/ggr. Minst 3 och max 6personer/grupp. Ta med en vän och ha en trevlig kväll med oss och våra hästar 😃

Anmälan till Sofie Connysson på messenger eller 070-5621413

 Vill du börja tävla?

I höst finns det möjlighet anmäla sig till grönt kort-kurs. Grönt kort behöver alla ryttare för att få tävla med häst/ponny på andra typer av tävlingar än klubbtävlingar. Inför att få gå grönt kort-kursen så kommer det att genomföras ett ridprov på ridklubben Sandgärdan. Vid provet ska du  hantera hästen i skritt, trav och galopp.

Mer information om det kommer vid anmälan. 

Ungdomar går kursen själv  fr om det år man fyller 13 år. Vid yngre ålder är det vårdnadshavare som går kursen och barnet välkomnas att delta också. Är man 18år eller äldre behöver man inte gå hela kursen, men får göra alla delprov/ prov under halvdag,

Minst antal: 2st Max antal: 8st

Datum: 25 oktober, 31oktober, 1 november, teoriprov 8 november

( man måste närvara vid alla tillfällen )

Tid: 10-15:00

Plats: Klubbstugan, Ridklubben Sandgärdan.

Kostnad: 550kr (kursmaterial ingår)

Ta med lunch. Fika eller frukt kommer finnas vid teori-tillfällena

Sista dag för anmälan, 2 oktober. 

Anmälan görs till Linda Björn Lindberg 0730-69 23 18 alt. via messenger. Varmt välkomna! JLinda Björn Lindberg

Medicinsk ledningsansvarig skolsköterska

Robertsfors kommun

070- 66 77 436

Inför höstens träningar för Stöcke kommer det krävas att vi har en fast träningsgrupp på 6 deltagare. Detta öppnar upp för ytterligare en träningsgrupp med ”rörliga” platser. Pris 250:-/tillfälle kan swishas till 070-6243209.
Kom ihåg anläggnings kort!
Träningsdatumen är
V. 42 Söndagen den 18/10 kl 13-15,
V. 46 Söndagen den 15/11 kl 13-15,
V. 50 Söndagen den 13/12 kl 13-15.
Väljer du en fast plats betalar du även om du får förhinder alternativt att du fixar ersättare.
Vill du anmäla dig på en fast plats skriver du fast plats och namn på ryttare och häst i kommentarer, vill du anmäla sig till träningen 6/9 skriver du 6/9 och namn på ryttare och häst i kommentarer.

 

Gäststall

* du får max uppta två platser i gäststall (undantag vid hyra av gäststall)
* gäststallet är till för alla medlemmar, därför är det viktigt att vi inte upp tar en box mer än nödvändigt så häst/ponny får endast vistas i gäststallet för iordningställande inför träningspass, frambyggnation av övning eller när du motionerar den andra hästen/ponnyn du har med dig.
* gäststallet går att hyra, gäller hela gäststallet om du tex behöver klippa/sko/veterinär kontroll. Kostnad 50:-/h medlem med anläggningskort, 100:-/h medlem utan anläggningskort, 200:-/h icke medlem.
* box i gäststallet går att hyra dygnsvis. Då får du inte använda stallgången att ställa din häst i. Kostnad 100:-/dygn medlem med anläggningskort, 150:-/dygn medlem utan anläggningskort, 200:-/dygn för icke medlem.
* du som ställer häst/ponny i gäststallet ansvarar för att din häst/ponny inte gör åverkan på gäststallet och att häst/ponny inte skadar person eller häst.
ser vi i styrelsen att det inte sker en förbättring i hur gäststallet mockas och rengörs (alla spillning och allt foder ska ut ur boxarna samt stallgången sopas) av alla så kommer det låsas 14/9 och endast gå att boka. Ser vi att det blir bra under perioden från nu till 14/9 forsätter det vara öp
pet men styrelsen förbehåller sig rätten att låsa det med 24h förvarning om vi ser att det inte sköts.
Häst clipart. Gratis nedladdning | Creazilla
Kom och jobba med oss!
Till hösten kommer vi behöva 1-2 nya ridlärare!
Din uppgift kommer vara att lära våra barn och vuxna att rida, samt att ha ett bra samspel med hästen. Vi kommer behöva ridlärare torsdagar och fredagar, där du som ridlärare kommer att undervisa allt från nybörjare till elever som börjat jobba mot skolor.
Vi är en liten förening med ca 85 elever/vecka, vi har en fin ridbana ute och på vintern är vi inne i ridhuset som vi precis bytt underlag i. Vi har idag 7 hästar i vår verksamhet.
Har du erfarenhet av att arbeta med ridsportsförbundets utbildningsmaterial är det en fördel, har du dessutom gått någon av ridsportsförbundets utbildningar vill vi naturligtvis veta det också.
Eventuella frågor om hur det är att vara ridlärare hos oss på Ridklubben Sandgärdan är du välkommen att ringa ordförande Ellinor Landmark 073-9575644 This is a mailto link eller ledamot/ridlärare Sofie connysson 070-5621413 This is a mailto link
Ansökan sker till ovanstående också.
Hoppas vi ses!
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst och utomhus

Anläggningen

För att få använda ridhuset/ridbanan krävs att du är medlem i föreningen och har löst anläggningskort. 

När du betalar in summan för anläggningskort så godkänner du att du läst och kommer att följa våra ridhusregler.

Postadress:
RK Sandgärdan - Ridsport
RK Sandgärdan, Sikeå 180
91593 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info