Hoppa till sidans innehåll

RK Sandgärdan - Ridsport

Välkommen till Ridklubben Sandgärdan!
Vi finns även på Facebook!

Vi är en liten men aktiv förening som både driver ridskola söndag-torsdag samt ordnar träningar för externa tränare i både hoppning och dressyr.

Vill du börja på ridskolan? Läs då mer här...   

Eller vill du lösa medlemsskap och anläggningskort? Gå då in under fliken Anläggningen

 Vill du vara med på någon träning, håll utkik i kalendern eller lösa licens för oss, läs igenom det här då, Träna/tävla för RK Sandgärdan

Nyheter

Årets ridläger på Sandgärdan
Minst 5 anmälda för att det ska bli av, får vi få anmälda på flera liknande läger slår vi ihop så att så många som möjligt blir av. Ridlägren är ett samarrangemang mellan ridskolan, ungdomssektion och styrelsen.
5 21-22/6 start 09:00 21/6 o slut 16:00 22/6 2 dagars 7-12år krav rider själv i skritt och trav med sikte på galopp kost och logi ingår 800:-
6 2-3/8 2 dagars 7-15år krav rider själv i skritt och trav kost ingår (ingen övernattning) tid 9-16 700:-
7 4-5/8 start 09:00 4/8 slut 5/8 16:00 2 dagars 10-18år Krav rider själv i skritt, trav och galopp kost och logi ingår 800:-
8. 8/8 en dagars vuxen läger 9-16 lunch och fika ingår. krav rider själv i skritt trav och galopp. 1 uteritt i skog o mark och en intsruktörsledd timme. 400:-
9 9-11/8 start 09:00 9/8 o slut 16:00 11/8 3 dagars krav rider själv i skritt trav och galopp, extra fokus på hoppning 8-18 år 1200:-
10. 14-15/8 två dagars förälder/barn läger 9-16 lunch och fika ingår. krav rider själv i skritt, trav och gärna galopp. 1 uteritt i skog o mark (förhoppniongsvis med bad). 800:-
Anmälan i stallet på Sandgärdan eller till Sofie Connysson 070-5621413. Välkomna
 
Allmänna regler för alla medlemmar:
•Kom bara till stallet/anläggningen om du är fullt frisk.
•Tvätta händerna direkt du kommer in i stallet.
•Använd handskar.
•Visa hänsyn och håll avstånd!

REGLER I GÄSTSTALLET

Gäststallet är en förmån som ridklubben Sandgärdans medlemmar kan nyttja vid träning på anläggningen. Gäststallet ska precis som resten av anläggningen vara en trevlig plats där alla känner sig välkomna. Detta innebär att alla som nyttjar gäststallet måste visa hänsyn mot varandra och följa gäststallets regler.

• För allas trevnad och för att gäststallet ska vara lätt tillgänglig får inte häst/ponny bindas upp eller göras i ordning på stallgången i gäststallet.

• Mockning av boxen/boxar du använt samt sopning av stallgången är obligatorisk när du använt gäststallet.

• Skottkärran skall tömmas på gödselstacken genom att gå igenom ridskolestallet. Att tömmar skottkärran från utsidan (parkeringen) är förbjudet.

• Håll snyggt och rent kring din häst och stallgången fri från utrustning.

• Du får max uppta två platser i gäststallet (undantag vid hyra av gäststall).

• Gäststallet är till för alla medlemmar. Därför är det viktigt att vi inte upptar en box mer än nödvändigt så häst/ponny får endast vistas i gäststallet för iordningställande inför träningspass, frambyggnation av övning eller när du motionerar den andra hästen/ponnyn du har med dig (undantag om du hyr gäststallet).

• Gäststallet går att hyra. Detta gäller hela gäststallet om du behöver klippa/sko/veterinärkontroll. Dessa aktiviteter får endast ske på bokad tid.

o Kostnad 50:-/h medlem med anläggningskort, 100:-/h medlem utan anläggningskort, 200:-/h icke medlem.

• Box i gäststallet går att hyra dygnsvis. Då får du inte använda stallgången att ställa din häst i.

o Kostnad 100:-/dygn medlem med anläggningskort, 150:-/dygn medlem utan anläggningskort, 200:-/dygn för icke medlem.

• Du som ställer häst/ponny i gäststallet ansvarar för att din häst/ponny inte gör åverkan på gäststallet och att häst/ponny inte skadar person eller häst.

• Skräp kastas i sopkärlen vid ridskolestallet, sortera så allt hamnar på rätt plats.

Ser vi i styrelsen att reglerna i gäststallet inte följs förbehåller sig styrelsen rätten att låsa gäststallet.

 

Häst clipart. Gratis nedladdning | Creazilla

Kom och jobba med oss!
Till hösten kommer vi behöva 1-2 nya ridlärare!
Din uppgift kommer vara att lära våra barn och vuxna att rida, samt att ha ett bra samspel med hästen. Vi kommer behöva ridlärare, där du som ridlärare kommer att undervisa allt från nybörjare till elever som börjat jobba mot skolor.
Vi är en liten förening med ca 85 elever/vecka, vi har en fin ridbana ute och på vintern är vi inne i ridhuset som vi precis bytt underlag i. Vi har idag 7 hästar i vår verksamhet.
Har du erfarenhet av att arbeta med ridsportsförbundets utbildningsmaterial är det en fördel, har du dessutom gått någon av ridsportsförbundets utbildningar vill vi naturligtvis veta det också.
Eventuella frågor om hur det är att vara ridlärare hos oss på Ridklubben Sandgärdan är du välkommen att ringa ordförande Ellinor Landmark 073-9575644 This is a mailto link eller ledamot/ridlärare Sofie connysson 070-5621413 This is a mailto link
Ansökan sker till ovanstående också.
Hoppas vi ses!

Anläggningen

För att få använda ridhuset/ridbanan krävs att du är medlem i föreningen och har löst anläggningskort. 

När du betalar in summan för anläggningskort så godkänner du att du läst och kommer att följa våra ridhusregler.

Postadress:
RK Sandgärdan - Ridsport
RK Sandgärdan, Sikeå 180
91593 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rksandgardaninfo@gma...

Se all info