Hoppa till sidans innehåll

Målsättning för ridklubben Sandgärdan


MÅLSÄTTNING

 

Att alla besökare på Ridklubben Sandgärdan, både barn och vuxna, ska känna sig välkomna, omtyckta och respekterade.

 

Att stimulera barns nyfikenhet och intresse för hästen som djur, så att de på ett lustfyllt och lekfullt sätt, lär sig grunderna för ridning och ett säkert hästhanterande.

 

Att genom fasta rutiner och regler, i stallet och vid ridning, få alla barn att känna sig trygga med hästar och ridning. För detta utbildas instruktörer med att tänka ”steget före det händer” och därmed prioritera säkerheten.

 

Att vid varje lektionstillfälle arbeta med empati och ansvarhetskänsla gentemot hästen genom att varje elev lär sig hantera och sköta om sin lektionshäst. Alla elever får lika mycket uppmärksamhet.

 

Att instruktörerna har en god och lång hästerfarenhet som tycker om att leda och utbilda elever med en positiv anda. Ridklubben Sandgärdan erbjuder kontinuerligt utbildningar för sina instruktörer så att en hög kunskapsnivå bibehålls både inom pedagogik, häst- och ridlära.

 

Att kunna erbjuda hästar som fungerar i en ridskoleverksamhet baserat på olika åldrar.

 

Att alltid se till hästens behov, enligt Code of Conduct (hästens bästa och välmående)VÅR VISION: Att bibehålla en positiv anda, där fokus ligger på samarbetet mellan människan och hästen. Alla ska känna sig välkomna till Ridklubben Sandgärdan. 

 

VÅRA LEDORD: Glädje, respekt och omtanke.

Uppdaterad: 27 JUL 2011 11:29 Skribent: Amanda Sahlman

Postadress:
RK Sandgärdan - Ridsport
RK Sandgärdan, Sikeå 180
91593 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rksandgardaninfo@gma...

Se all info