Hoppa till sidans innehåll

Hyra sommarhäst


 

Sommaruthyrning av hästar 2022

Ridskolehästarna hyrs ut till medlemmar

Period

datum

Anläggning

Kostnad

1

13-14/6

RKS

150 kr

2

18-19/6

RKS

150 kr

3

23-26/6

RKS

300 kr

4

27/6-8/8

Annan

2500 kr

En person och ett ridpass om max 1 h per häst och dag gäller, i samråd med din ridlärare och hästansvarig. När du hyr häst har du ansvar för dess dagliga skötsel med tillsyn och påfyllning av vatten i hagen. Uthyrning på stall innebär frihet under ansvar och du är skyldig att uppdatera dig och förhålla dig till de regler och rutiner som gäller i stallet och på anläggningen i övrigt. Skötare har företräde vid bokning/betalning under april månad gällande hyrperiod 1-3.

Kostnad:

Hyrtillfälle 1: 150 kr

Hyrtillfälle 2: 150 kr

Hyrtillfälle 3: 300 kr

 

Om du bokar samtliga hyrtillfällen 1-3, kostar det 500 kr, alla hyror betalas i samband med bekräftad bokning och du som hyrestagare/målsman för hyrestagare kommer att anslås i stallet samt i våra föreningsinterna digitala kommunikationskanaler. Ansökningsblankett finner du allra sist i detta dokument (s.7).

 

Hyrtillfälle 4: Hästarna ska lämna anläggningen till förmån för återhämtande sommarvistelse, 27 juni – 8 augusti (sex veckor)

Innan du skickar in din ansökan om att få hyra häst så vill vi att du läser igenom reglerna som gäller vid hyra av häst från RKS. För mer info om tillgängliga hästar och krav på dem som hyr häst av RKS läs bifogade regler samt efter det ta kontakt med hästansvarig Cia Fjellner Borg 070-2124924.

Vi kommer att hyra ut hästarna till medlemmar inom Robertsfors kommun med omnejd. Om du blivit tilldelad en häst/ponny och denna skulle bli skadad innan uthyrningen kommer du tyvärr inte att kunna erbjudas någon annan häst i stället. Det är inte först till kvarn, utan bästa matchning och hästarnas bästa som gäller. Om du kan erbjudas hyrhäst från RKS meddelas under slutet av maj månad. Ansökan om att få hyra häst är öppen till och med den 7 maj.

 

Kostnad: 2500 kr där 1000 kr betalas i förskott i samband med bekräftelse av bokning och 1500 kr i samband med avhämtning och undertecknande av kontrakt.  

Regler för hyra av häst hos RKS hyresperiod 4

Hästen ska hämtas av hyrestagaren måndagen den 27 juni mellan kl. 09.00-12.00 och återlämnas av hyrestagaren måndag 8/8 mellan kl. 09.00-12.00 om inte annat avtalats. Hyreskontrakt med hänvisning till denna regelbilaga kommer att skrivas mellan hästansvarig företrädare för RKS och hyrestagare.

Du som är ansvarig för en plats med hästar ska registrera den hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. och det gäller även dig som har hästar i hobbysyfte. Du som hyr stallplats behöver inte registrera något själv, utan det är den som driver anläggningen som ska göra det. Som hyrestagare av våra hästar är det viktigt att du kommunicerar med stallägaren där du planerar att ha hästen så att detta kan fungera smidigt med registreringen, vi vill även att du fyller i kontaktuppgifter till stallägaren i din ansökan.

Läs mer här och ta dig till Jordbruksverkets e-tjänst: https://jordbruksverket.se/e-tjanster-databaser-och-appar/e-tjanster-och-databaser-djur/anlaggning-for-djur-och-avelsmaterial-samt-registrera-hastar

På sommaren kan vädret växla snabbt mellan hetta och regn. Vi vill helst att hästen kan få möjlighet att kunna komma in och vila i stall eller lösdrift/vindskydd en del av dygnet när så är befogat. Är det väldigt varmt med mycket broms kan vilan ibland infalla dagtid och att hästen går ute när det är behagligare klimat, särskilt om det inte finns tillgång till skugga. Du som hyr kommer att få personlig information där det framgår om just din häst har några specifika förhållningsorder.

Låt gärna hästen ha någon typ av flugskydd för ögonen på sig samt håll efter med flugspray så hästarna drabbas så lite som möjligt av bett.

Allmänna regler

Hästen ska ha fri tillgång till rent friskt vatten och saltsten. Du ansvarar för att rengöra vattenkärlet. Om hästen inte har tillgång till gräs så ska den utfodras 4 ggr/dag med grovfoder enligt medföljande fodertabell.

Hästens utrustning (sadel och träns) ska förvaras så att inte obehöriga kommer åt dem.

Om hästen blir sjuk, halt eller om du upptäcker att du inte klarar av den måste du genast kontakta oss.

Hästen ska visiteras dagligen så att ev. sår upptäcks samt att hovar och skor är ok. Du ansvarar för att dagligen kontrollera hästens hovar och skor. Om den har skor vid hämtning ska dessa sitta på hela hyresperioden. Du ansvarar för att omgående kontakta hästansvarig vid händelse av tappsko eller annan incident. RKS ansvarar för att hästen är verkad och skodd under uthyrningsperioden, infaller behov av skoning, står RKS för det men du ansvarar för att tillgängliggöra hästen för den av RKS anvisade/godkända hovslagaren enligt avtalad tid för detta.

Du får inte transportera hästen till andra ställen än avtalat.

Vi vill ha in veckorapporter om hur det går och hembesök kan komma att göras för att titta till hästarna så att de har det bra. Veckorapporterna skickas in till anvisad Facebooksida. 

RKS håller hästen försäkrad under hela avtalsperioden. Vid uppkommen skada/behandling under hyrestiden betalar hyrestagaren självrisken för veterinärvårdsförsäkringen som är 2600 kr + 25 % av faktisk kostnad. Om behövlig veterinärkostnad inte når upp till självrisken står hyrestagaren för hela omkostnaden. Hästen är försäkrad i Folksam. Du som hyrestagare bör ha en gällande olycksfalls- samt ansvarsförsäkring vilket de flesta har i sin hemförsäkring.

Din häst går i hagen med av oss godkänd häst. Hästen är van vid och respekterar elstaket, tänk på att även staketet till hagen ska ses över dagligen och elen behöver kontrolleras om det är det som används i hagen.

Hästen får med sig grimma, grimskaft, regntäcke, schabrak * 2, träns, sadel. Eventuell extrautrustning såsom skydd, martingal och flugtäcke. Dessa ska återlämnas i samma skick. Egen sadel får EJ användas. Eget träns får bara användas om hästansvarig har passat ut det innan.

Ridning

Hästen ska under hyresperioden främst ridas ut så att den får en välbehövlig omväxling från ridhus och ridbana. Underlaget ska alltid vara lämpligt för ridning. Rid helst ihop med andra.

Skritta alltid fram ordentligt på lång tygel samt skritta av på lång tygel 10 min och kom ihåg att lägga in skrittpauser under ridningen.

Anpassa ridningen efter väder. Är det 30 grader varmt så får man ta det lugnt och undvika långa pass och intensiv ridning (mycket galopp eller långa travpass). Hästarna är inte vana att jobba i hettan och kan fara illa om de tappar för mycket vätska.

Se till utrustningen efter ridning. Svett sliter på lädret och smutsar ner schabraket. Smörj när det är smutsigt och byt schabrak och tvätta så att det inte blir skavsår av svett och ingrodd smuts. Om schabraket är blött efter ridning häng upp det separat så att det får torka.

Du får hoppa, men inte ofta och inte högt. Max en gång i veckan! Se i den personliga informationen vad som gäller för just din ponny/häst – den skickas ut först när hästarna är fördelade till sina ”sommarhem”.

Det är enbart den som hyrt hästen som rider, om inte annat har uppgetts vid ansökan.

Stallapotek - bra att ha!

  1. Febertermometer (för ändtarm)
  2. Brems
  3. Bomull
  4. Koksaltlösning
  5. Blodstoppare
  6. Förband och sterila kompresser
  7. Gasbinda och elastiska självhäftande lindor (ex vetflex)
  8. Sax och stor pincett
  9. Flugspray
  10. Mjukgörande salvor, t. ex Idomin- och Helosansalva

Hör av dig till hästansvarig Cia Fjellner Borg 070-2124924 om du funderar över något. Om hästen missköts har RKS rätt att hämta hem hästen och ingen återbetalning kommer att ske.

 

 

Ansökan om att hyra häst från RKS hyresperiod 4: 27/6-8/8 2022

 

Uppgifter hyrestagare:

Namn:

 

Telefonnr:

 

E-post:

 

 

Uppgifter hyrestagares målsman om hyrestagare är under 18 år:

Namn:

 

Telefonnr:

 

E-post:

 

 

Önskar hyra hästen, i första och i andra hand:

 

Vart hästen kommer att stå (beskriv hur uppstallningen ser ut, bete, hagar, hästkompisar):

 

 

 

 

Namn och telefon till stallägare:

 

Anläggningsnummer:

 

Blanketten fylls i och lämnas till Cia Fjellner Borg alternativt mailas till: This is a mailto link

 

 

Kontrakt mellan hyrestagare och

Ridklubben Sandgärdan 2022

 

 

Du hyr hästen/ponnyn:__________________________________.

Läs noggrant igenom bifogade papper där det står specifik information om just din häst/ponny!

 

Hyrestagare intygar härmed att denne noggrant har läst och förstått reglerna för uthyrning av RKS ridskolehästar period 4 (27 juni – 8 augusti 2022) på annan anläggning (bifogas med kontraktet samt finns att läsa på RKS hemsida).

 

 

Hyrestagare (över 18 år)

 

________________________________

 

Namnförtydligande

 

________________________________

 

Ort och datum

 

Betalning sker via swish till telefon nr 070-6109396 uppge hyrperiod 4 + hästens namn.

Summa betalt 1000 kr i samband med bekräftad bokning

 

kvitteras____________________________

 

Summa betalt 1500 kr i samband med hämtning 27/6

 

Kvitteras______________________________

 

Totalt betalt 2500 kr

                                    

Hästansvarig på uppdrag av styrelsen för RKS

 

(namn, datum, ort )_______________________________________

 

 

 

 

 

 

Uppgifter hyrestagare:

Ansökan om att hyra sommarhäst/ponny hos RKS

period 1,2,3 på anläggningen Sikeå 180

 

Namn:

Telefonnr:

E-post:

 

Uppgifter hyrestagares målsman om hyrestagare är under 18 år:

 

Namn:

Telefonnr:

E-post:

 

 

Önskemål om häst (ge gärna 2 önskemål):

Period 1, 2 och/eller 3:

 

 

 

Blanketten fylls i och lämnas till eller mailas till: This is a mailto link

 

Postadress:
RK Sandgärdan - Ridsport
RK Sandgärdan, Sikeå 180
91593 Robertsfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rksandgardaninfo@gma...

Se all info