Hoppa till sidans innehåll

Ven Runt 2020

18 AUG 2020 17:18
Ven Runt 2020 genomfördes den 8/8 på ett Corona säkert sätt. Vi hanterade seglingen mer på nätet och många deltagare från både Danmark och södra Skåne var aldrig inne i Råå Hamn.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2020 17:18

Trots flera uppdateringar av Seglingsföreskrifter, nya rundningsmärke mm gick det bra att hantera seglingen mer digitalt  än vi brukar. Seglarna hängde med och arrangörerna också.
Det krävdes dock att vi hade lite mer bemanning på kansliet. Av olika orsaker hade vi i år hjälp av Niklas Nordén, som seglingsledare, på startfartyget. Det vill vi speciellt tacka för. Utan det stödet hade vi haft lite resursbrist.

Ven Runt gick i år inte runt Ven. Det är oklart om det är första gången som detta inträffade, men vindprognosen var inte speciellt upplyftande, så vi valde att lägga en bana på östra sidan om Ven. Vi var lite nervösa i början, men det visade sig att det var ett korrekt beslut. Totalt startade i år 52 at båtar, vilket är en ökning på ca 10 båtar från föregående år. Antalet anmälda har de senaste åren varit  mellan 50 och 60 båtar, men på grund av väder vind och prognoser, har det verkliga deltagarantalet legat strax över 40 båtar. Nu var vi som sagt 52 st. BRA.

Resultat och annan information återfinns på www.venrunt.com och på resultat:

I resultatlistorna framgår det också vilka deltagare som har ett pris att hämta. Vi vill också passa på att tacka alla välvilliga sponsoner.

Inom kort kommer även bilder från seglingen att publiceras.

Välkommen åter 2021, och glöm inte att kontrollera så att du inte missar att hämta ditt pris.

 

Tävlingsledare Ven Runt 2020

Lars-Eric Persson

 

Skribent: Lars-Eric Persson
Epost: Adressen Gömd

Kommande evenemang

Postadress:
Råå-Helsingborg Segelsällskap - Segling
Västindiegatan 30
25271 Råå

Kontakt:
Tel: 042261768
E-post: This is a mailto link

Se all info