Hoppa till sidans innehåll

Assyriska United IK - Rågsveds IF, division 4 Södra 20150411

26 APR 2015 22:33
Rågsveds IF inledde seriespelet i division 4 Södra med 0-0 mot Assyriska United IK på bortaplan. Båda lagen hade chans att avgöra, men ett hafsigt spel genererade en mållös prolog på seriespelet 2015.
  • Skapad: 26 APR 2015 22:33

Skador, sjukdomar och andra bortfall till trots; en 16-mannatrupp var kallad och på plats denna soliga men blåsiga lördagseftermiddag i norra Botkyrka. Brunna IP:s konstgräs var platsen och Råggan ställde upp med en elva enligt:

Emil


Putte   Simon   Damir   Lucas


Hafsia   Gerrbrand   Hoja   Karim


Poppe   Tommie

Kamp, snarare än skönspel, präglar matchinledningen och symptomatiskt nog är det detta som leder Rågsveds första möjlighet till nätkänning efter fem minuter. Assyriska United förmår inte stå emot och ta sig ut från Råggans höga press, utan tvingas vila ner bollen på egen keeper. United-kepsen förmodade rensning blir en snedträff varpå bollen snappas upp av Tommie som försöker chippa skalet över den utrusande målvakten. Hemmalagets målvakt reparerar sitt misstag och täcker Tommies avslut. Rågsveds press bedarrar gradvis och de gulgrönas spel övergår till att bli... tja, dåligt kort och gott. Det stabila och samlade försvarsspelet som Råggan uppvisat under försäsongen är som bortblåst. Möjliga omställningar till offensiv stryps genom att dåliga passningar slås i fel lägen samtidigt som att understöd och kommunikation mellan lagdelarna tycks vara kvarglömt hemma på Hagsätra IP. Assyriska United visar förvisso inte heller upp något bländande spel varför den första halvleken slutar mållös.

Till den andra halvleken görs ett byte. Det är Hedi Hafsia som åter tar platsen till höger på mittfältet där namnen Rabun avlastat den avslutande kvarten av första halvlek. En något mer händelserik tillställning utspelar sig de avslutande 45. Rågsved skapar en del framåt, Assyriska United likaså. I den 55:e minuten är det inte långt ifrån att gästerna från Vantör tar ledningen. En hörna från höger av Karim når in till Tommie i straffområdet. Rågsvedsforwarden dämpar ner bollen på bröstet och avlossar en volley, dock en knapp decimeter över ribban. Inte långt därefter är det Karim som får boll på yta och med full fart och med kontroll över skalet tar sig förbi Assyriskas högerback. Avslutet tas från snäv vinkel som målvakten motar ut till ny, och tråkigt nog, resultatlös hörna. Med dryga timmen spelad ställer hemmalaget om till ett anfall längs vänsterkanten. Trots att
Assyriskaspelaren nästan hamnar nere vid kortlinjen, får han till ett lurigt skott där bollen och går i en flack båge via ribban och ut. I den 70:e minuten är det dags för en ny omställning men nu i Råggans regi. Den ånyo inbytte Rabun hittar från distans in med en boll bakom Uniteds backlinje där Tommie löper in, tar emot och spelar vidare till Karim som fyllt på från sin vänsterkant. I ett närmast perfekt läge avlossar den sistnämnde ett skott som hemmalagets keps hindrar med en riktig klassräddning. Förvisso lämnar han retur till Karim, men ur balans blir dessvärre Karims replik inte mer än ett skott strax över. Råggan misströstar dock inte utan jagar på. I den 90:e minuten är det åter dags för Karim då han frispelas av Lucas på djupet. Den vid det här laget rejält uppvärmda keepern i hemmakassen räddar dock Karims avslut från straffområdesgränsen på nytt. Som om detta inte vore nog sätter en friställd Hoja, i matchens  absoluta  slutskede, bolluslingen i stolpen och ut...
 

Premiären avklarad och även om spelet haltade, bärgade nykomlingarna Rågsveds IF en poäng - en poäng som kan visa sig vara väldigt viktig när vi summerar serien senare i höst.

Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info