Hoppa till sidans innehåll

FC Kongo United - Rågsveds IF, träningsmatch 20150313

26 APR 2015 20:25
På fredagen var Rågsveds IF åter på plats i Johan Björkmans hall för ett nytt möte mot Kongo United FC. Till skillnad från mötet för fyra veckor sedan nätade Råggan vid två tillfällen i en match som slutade oavgjort, 2-2.
  • Skapad: 26 APR 2015 20:25

15 spelare inklusive den i vanliga fall utespelande men för kvällen vikarierande målvakten Pongsit utgjorde truppen som samlades på Hjorthagens IP. De elva som startade förutom nämnde Pongsit var Putte (högerback), Simon och Anestis (mittbackar), Hedi Hafsia (vänsterback), Karim (högermittfält), Hoja och Gerrbrand (innermittfält), Hedi Rabun (vänstermittfält) samt Poppe och Elhadj på topp.

Rågsved är det lag som inleder piggast. Första halvtimmen skapar man en rad kvalificerade chanser, bland annat ett mål som tveksamt annulleras för offside samt ett skott i stolpen. I den 33:e matchminuten kommer dock de gulgrönas ledningsmål. Karim, som bytt kant med Hedi Rabun, hittar från sin vänsterytterposition in med en boll i brösthöjd på Elhadj. Elhadj visar prov på fin koordination och teknik när han tar ner bollen samtidigt som han vänder bort sin bevakning i rygg och från en position strax utanför straffområdet sätter dit 1-0. Ledningen står sig halvleken ut, en halvlek där Råggan skapade en hel del framåt men där skärpan i de avslutande lägena inte får anses vara till belåtenhet. Vidare fanns en viss tendens till slapphet i det defensiva arbetet, vilket märktes i såväl närkamper som vid omställningar hemåt.

Till den andra halvleken görs en del byten hos gästerna. Fredrik ersätter Anestis,
Bezan går in istället för Gerrbrand och Kiddi tar platsen som högerytter där Hedi Rabun avslutade den första halvleken. Den matchutveckling som kunde skönjas
efter det att Rågsved tagit ledningen i första halvlek, accentueras i den andra halvleken. Allt för många gultröjade spelare tar inte det ansvar som krävs för att upprätthålla ett robust lagspel. Lagdelarna drar isär och Kongo United tillåts komma in i matchen. Med knappa timmen spelad uppstår en symptomatisk situation sett till hur Råggan uppträder i detta skede av matchen. illbakapressade lyckas Rågsveds smått stressade spelare inte rensa undan bollen strax utanför eget straffområde. Istället för att sparka undan bollen sparkas en hemmaspelare ner och domaren dömer frispark. Kongo Uniteds exekutor gör inget misstag och kvitterar till 1-1. Även om Rågsved inte förmår återta taktpinnen tillåts man ändå ta ledningen 7 minuter senare. Hoja slår en boll diagonalt in mot Kongo Uniteds straffområde. Där finns Karim som med lite tur och vilja lyckas få med sig bollen i kamp med den utrusande keepern. Med öppet mål rullar Karim in Råggans andra mål för kvällen. Ledningen står sig inte längre än till Kongo Uniteds efterföljande avspark i och med att hemmalaget påpassligt skjuter in bollen i mål från halva plan till 2-2. De avslutande 20 minuterna präglas fortsatt av mer kamp än skönspel. Med dryga fem minuter kvar ges Rågsved tillfälle att ta ledningen på nytt då en djupledslöpande Hedi Hafsia dras ner i straffområdet och domaren blåser för straff. En resolut Simon tar sats och dundrar med kraft till bollen, dessvärre någon centimeter för högt då skalet går ribba ut istället för ribba in.

Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info