Hoppa till sidans innehåll

FC Krukan - Rågsveds IF, 20150301

04 MAR 2015 08:45
I den andra träningsmatchen för året vann Rågsveds IF med 1-0 mot FC Krukan på ett blåsigt Farsta IP. Matchens enda mål gjordes av Simon i den 65:e matchminuten.
  • Uppdaterad: 26 APR 2015 20:14

En 16-mannatrupp var uttagen till denna 2015 års andra försäsongsmatch, varav en debutant - Emil Eriksson i kassen. Motståndet stod det rutinerade division 4-laget FC Krukan för.

Trots knepiga yttre förutsättningar med häftig blåst, spelade Rågsved stundtals mycket förtroendeingivande. Det taktiska direktivet om att sätt pressen högt upp i banan föll väl ut. Det mesta av spelet skedde på Krukans planhalva och Råggan skakade fram en handfull kvalificerade chanser men tyvärr var, i likhet med matchen mot Kongo United senast, ineffektiviteten återigen synbar. Den första halvlekens bästa avslut stod vänsterspringande Hedi för, när han från sin ytterposition bröt in i straffområdet och avlossade ett skott som Krukan-keepern med nöd och näppe lyckades tippa ribba ut.

I den andra halvleken gjordes några byten; Hedi bytte med Pongsit, Kiddi bytte av Husein på topp, Gerrbrand ersattes av Elhadj på innermittfältet, Poppe lämnade sin forwardsposition till förmån för Isse samt att födelsedagsbarnet Fredrik tog plats bredvid Simon i mittförsvaret när Anestis fick vila.

En viss scenförändring infann sig de avslutande 45. Krukan flyttade upp laget och Råggan blev en smula sittande. Trots detta kunde Rågsved sätta dit en boll i 65:e minuten då Simon påpassligt satte en målvaktsretur i nät efter frispark från Pongsit.

Glädjande, förutom den goda laginsatsen i framförallt första halvlek och resultatet, var att debuterande Emil kom in och gjorde en fläckfri insats mellan stolparna

Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info