Hoppa till sidans innehåll

Rågsveds IF - FK Gunners United, division 4 Södra 20150419

11 MAJ 2015 09:50
Rågsveds IF:s andra match i 2015 års division 4 Södra spelades söndagen den 19 april och detta hemma på Hagsätra IP. Gästande FK Gunners United slogs tillbaka med hela 5-1 (3-1).
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2015 10:03

Gynnsamma förutsättningar i form av hemmaplan och vårsol satte scenen för hemmalagets startelva denna söndagskväll. Vid avspark ställde de gulgröna upp enligt följande:

 

Emil


Putte   Damir   Simon   Lucas

 

Hoja   Gerrbrand   Elhadj   Karim

 

Tommie   Poppe


Prologen på denna 90-minuters tillställning var händelserik. Redan i den tredje minuten bygger Rågsved upp ett anfall på högerkanten, där Poppe vänt ut och klackar skalet till Hoja. Den sistnämnde slår bollen diagonalt och över Gunners försvarslinje där Karim möter med fart. Hemmalagets vänsterytter spelar sedermera bollen vidare till Tommie inne i straffområdet. Tommie avslutar detta stiligt regisserade anfall med att pytsa in 1-0 via stolpen. Motståndarlaget i rosa mundering hamnar i brygga direkt men misströstar till synes inte då man kommer till sitt första kvalificerade avslut strax efter Råggans ledningsmål. Ett påpassligt och hårt distansskott i den 7:e minuten kunde med lite ytterligare precision ha blivit nätkänning som inneburit kvittering istället för resultatlös (skydds)nätkänning. Med en knapp kvart spelad är det återigen Rågsved som visar på offensiv förmåga. En öppnande passning från Karim till Tommie, där den senare i friläge osjälviskt spelar bollen vidare till Poppe som sätter den i mål... dock i offsideläge varför måljublet kvävs i samma stund som den assisterande domaren höjer sin flagga. 5 minuter senare är det ånyo Poppe som är nära på att näta. Damir sätter skalet långt till Hoja i höjd med Gunners straffområde. Felvänd vilar Hoja bollen ner till Poppe som går på avslut. Gunners målvakt är på tå och avvärjer. I 20:e minuten kommer till slut 2-0. Karim slår en hörna från vänster och bollen blir föremål för luftduell inne i boxen för att sedermera serveras Putte. Råggans kapare tar emot och trycker in kvällens andra (godkända) mål. Av bara ökar hemmalaget på ledningen sex minuter senare. Det är innermittfältets Elhadj som levererar boll till högerytter Hoja. Hoja slår en crossboll till Karim på andra kanten. Karim visar prov på fin funktionell teknik; mottagning i steget och genombrott in i straffområdet, pang, 3-0. Den betryggande hemmaledningen och det förtroendeingivande spelet kan dock inte vidmakthållas halvleken ut. En skada på Gerrbrand (ryggen) efterföljs av ett reduceringsmål i minut 37. Elhadj hinner dessutom också få sig en smäll varpå han får kliva av innan domaren blåser för halvtidsvila.

Iden andra halvleken återtar Råggan initiativet på nytt. Gunners försök att komma högre upp i banan öppnar upp ytor och goda omställningsmöjligheter för de kvicka hemmaspelarna. I den 61:a matchminuten är det den offensivt skicklige Karim som slår en känslig diagonalboll över Gunners backlinje till den nyligen högerytterplacerade Poppe. Med ny position kommer till slut Poppes första balja och Rågsveds fjärde för kvällen, då han tar med sig bollen med fart, bryter in i straffområdet och avslutar. Trots tremålsunderläget låter sig inte gästande Gunners United knäckas. Man fortsätter sätta pressen högt och Råggan får rikta in sig på att freda det egna målet de avslutande 25 minuterna. Frisparkar från farliga lägen och hörnor bakåt bidrar till en viss nervositet i hemmalägret. I den 80:e minuten infinner sig dock ett visst lugn och det är en dråplig situation som bidrar till detta. Nyligen inbytte Yannick avväpnas av gästernas keeper i ett friläge, men Gunners spelare anser att detta friläge i själva verket inte borde ha uppstått då man högljutt yrkar för offside. Trots domarens uppmaningar om behärskning fortsätter protesterna varpå det gula kortet åker upp och Rågsved tilldöms indirekt frispark i Gunners straffområde. Tommie
förvaltar denna med en väl avvägd passning till vänster som Karim omsätter till sitt andra mål. Med 5-1 och ett uppenbart frustrerat Gunners kan Rågsved defilera innan domaren blåser av matchen.



Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info