Hoppa till sidans innehåll

Rågsveds IF - Högalids IF, träningsmatch 20150321

26 APR 2015 22:19
Division 6-laget Högalids IF har varit ett boogie team för Råggan, då Södergänget vunnit träningsmatcherna lagen emellan de senaste försäsongerna. På lördagskvällen kunde Rågsved vända trenden med en 5-2 seger hemma på Hagsätra IP.
  • Skapad: 26 APR 2015 22:19

Farhågan om att det myckna snöandet på fredagskvällen skulle ställa till det, och i praktiken ställa in det, kunde avvärjas redan på lördagsmorgonen då en morgonpigg Anders Virtala konstaterade att vaktmästarduon Victor och Sami gjort ett utomordentligt jobb med snöplogen. Således var det en grön matta som mötte de 14 spelare som kallats till matchen senare på kvällen. Bland dessa återfanns bland andra provspelande keepern Alex och dito anfallare/mittfältare Onur. De 11 som startade formerades enligt:
Alex

Putte   Muhanded   Anestis   Pongsit

Hedi Hafsia   Gerrbrand   Bezan   Husein
 
Aram   Poppe
 
Redan efter 10 minuter tar Rågsved ledningen i matchen. Bezan hittar från central position Poppe med en djupledsboll som den senare tar ner på bröstet. Poppe hittar en lucka i Högans backlinje, sticker in och rullar in ledningsmålet. Den tidiga baljan knäcker på intet sätt gästande Högalid samtidigt som Råggan trillar in i någon form av missuppfattning, törhända orsakad av konstgräsmattans snöfria och gröna uppenbarelse, ty intrycket man ger är den av promenerande i parken snarare än seniorfotboll. Alibispelet straffar sig i 19:e minuten där ett onödigt bolltapp på offensiv planhalva och ett på hälarna stående Rågsved gör det enkelt för Högan att ställa om till anfall och omsätta till kvittering, 1-1. Ett välförtjänt mål för gästerna som tagit initiativet i matchen, medan Rågsveds mannar agerar statister. Ett distansskott från Bezan i mitten av halvleken, som via målvakten går ribba ut, är förvisso noterbart men annars är det inte mycket som gläder hemmapubliken. Högalid vaskar fram en hörna som en tämligen obevakad spelare
kan nicka in ledningsmålet på i den 26:e minuten. Råggan förmår inte bryta mönstret men som väl är släpper man inte in fler mål innan det att domaren blåser för halvtidsvila.

Till den andra halvleken görs några byten och vissa omdispositioner i hemmalaget. Aram tar plats till höger på mittfältet, då Hafsia ersätter Pongsit som vänsterback. Onur går in på den forwardsposition som Aram innehaft under den första halvleken. Samtidigt ersätter Husein målskytten Poppe på topp och Karim går in som vänsterytter. Ett rakt byte, Hoja mot Gerrbrand, görs på innermittfältet.
 
Den matchbild som präglade merparten av de inledande 45 minuterna håller i sig inledningsvis. En rimlig förklaring till detta kan vara laborerandet i laget enligt ovan, men detta var ett medvetet förfarande då samtliga spelare skulle göra minst en halvlek varav vissa högst en dito. Ju längre matchen lider skönjas dock en scenförändring. Ett fysiskt starkare Rågsved börjar ta över och ett smått slutkört Högalid tappar successivt greppet. De gulgröna hemmaspelarna börjar ta löpningar utan boll, vilket i sin tur bidrar till att bollen inte behöver bli föremål för enskilda spelares egenmäktiga disposition utan istället föremål för ett varierat
passningsspel. Med 20 minuter spelade sätter Putte, med ett ljudligt "-KARIM!", en lyra diagonalt mot bortre delen av straffområdet. En Högalidspelare hinner emellan
och bryter bollbanan, dock olovligt med handen varpå domaren blåser i pipan och
pekar på straffpunkten. Bezan stegar fram och sätter kvitteringsmålet säkert. Samme Bezan sätter sedermera Råggan i förarsätet genom att i sin favoritposition, ett par meter utanför straffområdet, dundra in 3-2 i matchminut 70. Högan befinner sig nu i brygga och spelet förs av hemmalaget på gästernas planhalva. I den 72:a minuten hittar Hoja med en väl avvägd djupledsboll Onur. Onur gör det perfekt genom att hitta in bakom Högalids backlinje, komma friställd med keepern och avsluta med en känslig lobb till 4-2. Uppryckningen som Rågsved uppvisar i matchens slutskede får krönas med ytterligare ett mål i den 85:e minuten. Återigen är det Hoja som från sin innermittfältsposition uppfattar Arams löpning på högerkanten. Aram, som med sin breddning drar isär ytan mellan Högans innerback och vänsterback, tar emot bollen på den manege han krattat och avslutar till 5-2 ur en relativt snäv vinkel.
Det kan konstateras att enveten träning under vinteruppehållet ger resultat. Ett
fysiskt starkare Rågsved kommer tillbaka i en match som man långa perioder inte
är med i.
Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info