Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Mälarhöjdens IK

15 SEP 2015 13:42
1-1 (1-1) i bortamatchen mot Mälarhöjdens IK säkrade med största sannolikhet en fortsättning i division 4 för Rågsveds herrar nästkommande säsong. Den värdefulla poängen kunde kasseras in trots ett för kvällen spelmässigt bättre hemmalag.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2016 13:04

Såväl Höjden som Råggan var inför matchen i poängbehov då båda lagen huserar i den nedre regionen av division 4 Södra. Gästerna från Vantör inledde bäst och satte tidigt ett ledningsmål genom Tommie Ehn efter väggspel med Karim. Rågsveds offensivlusta bearbetades successivt ner av Mälarhöjden som med hög press tvingade de gulgröna till att jaga och i huvudsak försöka freda eget mål. Inte oväntat kom också kvitteringen från hemmalaget, om än en smula oturligt då en bortrensad Höjden-hörna snappas upp på andra våg och skottet utifrån ändrar riktning via ryggen på en av Mälarhöjdens spelare och in i mål. 1-1 står sig såväl halvleken som matchen ut, även om Rågsveds initiala press i den andra halvleken bl.a. resulterar i en ribbnick av Poppe. Samtidigt ska det sägas att hemmalaget ånyo återtog initiativet de avslutande 30-35 minuterna av matchen och således producerade avsevärt mer framåt än gästerna - bl.a. ett frilägesavslut som sånär gick ribba in... 

Nu återstår tre matcher för Rågsved i 2015 års division 4 Södra. Givetvis är ambitionen för epilogen att ta full pott, men faktum är att mycket ska gå Rågsved emot för att det inte redan nu ska vara klart med fortsatt spel i division 4 nästa år. 

Skribent: Johan Carlgren

Postadress:
Rågsveds IF
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Besöksadress:
Hovstagränd 1
12470 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info