Hoppa till sidans innehåll

Ragunda BBF


 Hammarstrand maj 2014

Ragunda Basket bildades i april 2006. Vi bedriver verksamhet för barn och ungdom i Ragunda Kommun. Ragunda Mädchen (flickor 92-94) var vårt första lag. Denna säsong har vi haft tre lag, två i serier och ett i EBC. Vi spelade i Liga C, där vi vann serien och vi spelade i Liga A, där vi vann slutspelet.  

 

Grunden i vår verksamhet är naturligtvis vår barn och ungdomsverksamhet, men vi har även bedrivit motionsbasket/volleyboll för äldre ungdomar och vuxna! Vi vill bli fler i vår basketfamilj, så vi hoppas nu att du och dina kompisar vill börja spela basket! Vi kommer förmodligen att ha lite sommaraktiviteter, men vår ordinarie verksamhet startar vi igen i slutet av augusti.

 

Under åren har det hänt en hel del i klubbens utveckling. I år har vi två spelare, Emilia och Hugo som har gått ända till Miki Herkel Cup, som arrangeras nu i slutet av maj och där det är totalt 60 killar och 60 tjejer födda -99 som är uttagna. Det är härifrån som många ungdomslandslagsspelare plockas.

 

Vi brukar försöka åka på en cup per år. I år åkte vi till Skövde Cup, där vi hade tre lag  och där det gick bäst för tjejerna i F99, de tog sig ända till final, men förlorade knappt efter en mycket stark upphämtning (18-20). Ifjol var vi till Eskilstuna och hade fyra lag, då gick det bäst för våra killag i P01 och P00 som båda gick till semifinal, där de förlorade knappt. Bra resultat av en liten landsortsklubb!

 

Vi har i år tilldelats ett stipendie i Konungens Jubileumsfond för bl.a. vårt arbete med integration. Vi jobbar aktivt med att få in både nyanlända ungdomar och vuxna i idrotten, ett arbete som gör att de snabbare lär sig svenska, samt lättare kommer in i samhället.

 

Vi har två ledare, Lars och Sylvia som båda tilldelats Länets Ungdomsledarstipendium. Lars har även erhållit stipendiet Vardagsljus.

 

Vi jobbar inte bara med vår ordinarie verksamhet, utan har under åren även sökt pengar för att förbättra möjligheterna till att bedriva basketverksamhet såväl som spontanidrott. Vi sökte pengar till basketkorgar i Forshallen, Bispgården, så där finns nu basketkorgar så man kan köra på antingen stor plan eller tre småplaner. Vi har tillsammans med fotbollen realiserat Multirinken på Hammarvallen, en konstgräsplan, med tre fullstora basketplaner där man spelar både basket och fotboll. Multirinken ligger nära Kullstaskola, så den är lättillgänglig både på skol- och fritidstid. Vi har fixat utekorgar till både Kullsta och Järå. Vi har även skänkt bollar till Kullsta, AO och Järå.

 

Basketkorgarna i Kullsta Skolgympasal har aldrig bytts och var till åren komna och har de senaste åren fått flera påpekanden i kontrollerna. Vi gick in med pengar för att fyra av dessa skulle kunna bytas ut mot bättre och säkrare höj- och sänkbara basketkorgar.

 

Vi jobbar nu för att förverkliga en Streetbasketplan på AO-skolan, som ska locka till spontanidrott även på AO-Skolan på skol- och fritidstid och som vi naturligtvis även ska kunna nyttja i vår verksamhet vår, sommar och höst.

 

Vi jobbar aktivit för att skapa en basketkultur här i Ragunda och öka intresset för idrott i allmänhet, men basket i synnerhet. Vi har denna säsong arrangerat en Div 1 match Dam på elitnivå, då Jämtland Basket och KFUM Sundsvall spelade en träningsmatch i Forshallen i september. Veckan efter fick vi besök av herrligalagen Jämtland Basket och Sundsvall Dragons (som vunnit SM). Båda arrangemangen drog mycket publik! Vi har även sett till att ligaspelare besökt våra skolor, t.ex. AO, Järå och Kullstaskolan. Samt haft ligaspelare som kommit och föreläst i vår klubb, ungdomar som även spelat på ungdomslandslagsnivå. Vi brukar även arrangera en ligamatchresa per år, antingen till Östersund och Jämtland Basket eller Sundsvall och Sundsvall Dragons.

 

Vi är oerhört stolta för det vi uppnått under dessa få år sedan starten, med små medel, en stor entusiasm och ett mycket värdefullt stöd ifrån våra sponsorer!

 

Välkommen till Ragunda Basket!

 

PS. Vi finns även på facebook, Ragunda Basket! Gilla oss på facebook, så kan du hålla dig uppdaterad vad som händer inom klubben.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:22 Skribent: Sylvia

Sponsorer 2014

 

Länsförsäkringar Jämtland, 2012-2016

 14Jamtland_LFBF_RGB

 

Coop Konsum, Hammarstrand Coop Nord 2011-2015   

   BANNER_COOP_KONSUM_180x300

 

Stööks Skoaffär, 2012-2014

Stööks skoaffär.färg logga 

Gällö Skog, 2014-2015

 

Statkraft, 2012-2016

 1340185772_main-logo Statkraft

 

       
   
Skicka in 
bilder & nyheter
till vår hemsida!

 

 

 

Vill du  bli redaktör på vår hemsida?

 
   

Maila till This is a mailto link

 
   

PS. Vi lägger in bilder för att hålla en aktuell, trevlig och intressant hemsida. Om det kommer in någon bild som du inte vill ha publicerad, maila This is a mailto link så plockar vi bort den.

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ragunda BBF - Basket
c/o Sylvia Axelsson, Vikbäcken 247
84070 Hammarstrand

Kontakt:
Tel: 0696-55960, 070-6291304
E-post: This is a mailto link;This is a mailto link

Se all info