Hoppa till sidans innehåll

Vinterns längtan efter den lokala fotbollen.

07 FEB 2019 23:15
Vad är Barcelona-Real Madrid mot sommarkväll, grillkorv och Ramdala-Jämjö? Läs Ola Karlmans senaste krönika.
  • Skapad: 07 FEB 2019 23:15

Början av februari och en del snö på Säbyvallens gräsmatta på senare tid. Fotbollssäsongen känns väldigt långt borta men om drygt två månader är det dags för seriepremiär i division 5.

2001, 2002 samt 2003 var jag målvakt i Ramdala IF:s seniortrupp. På den tiden fick vi träna i snöslasket och leran på grusplanen, tänk på det om du spelar i dagens Rif-lag och tycker det känns jobbigt att gå till konstgrästräningen. Men tro mig, grusträningarna hade sin alldeles speciella charm. Jag är helt säker på att Magnus Stormaeus, Mathias Wellbring, Robban Swensson och övriga lagkamrater från den tiden instämmer. Medans dagens spelare kämpar på med Pierres och Anders försäsongsträning tar jag det lugnare i soffan. Men jag kan aldrig tycka att en TV-match, oavsett klass, slår ut en vårkväll med grillad korv och lokalfotboll på Vallen eller någon annan av våra blekingska pärlor till idrottsplatser.

Jag är så gammal att jag minns när det senast spelades fotboll i Blekingefyran, året var 1998. Jag var en av de trogna besökarna på publikplats. Rif kämpade mot länets klassiska klubbar med legendarer som "Tobbe" Martinsson, "Peppe" Olausson och "Danne" Samuelsson i laget. Någonstans inom mig har jag kvar min dröm om att åter få se det gröna laget i "lilla allsvenskan", som länets högsta distriktsserie ibland kallas. Men division 5-fotboll på Vallen är sannerligen inte fy skam. Jag är en av många som är nyfikna på vad Pierre Johansson och hans lag kan hitta på i vår, sommar och höst.

I väntan på försäsongsmatcher och så småningom seriepremiär konstaterar jag att TV-tablån är överfull av matcher från de stora ligorna. Men vad är egentligen Barcelona-Real Madrid jämfört med sommarvindar, grillkorv och Ramdala IF-Jämjö GoIF på Vallen?

 

Ola Karlman

Skribent: Mathias Wellbring
Epost: Adressen Gömd

Huvudtränare:
Pierre Johansson
0733-24 81 49

Anders Pettersson
0709-30 47 34

Ordf. Herrsektion:
Mathias Wellbring
0734-15 12 20 Vaccinerad mot doping

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Antal besökare

 

Sponsorer:

InterSport

 Vill ditt företag synas här?
Kontakta föreningen för ett sponsoravtal
Väl mött!


 

Postadress:
Ramdala IF
c/o Linda Eriksson, Norrevikvägen 8
37354 Senoren

Kontakt:
Tel: 0455612547
E-post: This is a mailto link