Hoppa till sidans innehåll

Ramlösa Indoor Championships


En klassiker är tillbaka! För dig som gillar matchspel kör vi igång våran interna serie Ramlösa Indoor Championships (RIC) igen!

Tävlingsformat:
Alla anmälda delas in i grupper, hur många blir beroende på hur många som anmäler sig till tävlingen. En eller två från varje grupp går till slutspel, åter igen beroende på hur många som anmäler sig.

Matchformat:
Man kontaktar en motståndare i sin grupp, bokar själva en bana på passande tid. Det går bra att spela matchen vart ni vill, förutom Olympiahallen finns flera hallar i förorterna, till exempel Ödåkra. Meddela sedan tävlingsledaren tid och plats, vem vet kanske kommer han och övervakar? ;) Det gäller att vinna flest games på 50 minuter. Man bollar in först i 5 minuter. När det är 5 minuter kvar av bantimmen påbörjas inga nya games. Vinner man sin match får man 3 poäng, slutar det oavgjort får man 1 poäng var. Det får alltså sluta oavgjort i grundspelet. Vi spelar med no-add för att hinna med så många games som möjligt. Resultat meddelas till tävlingsledaren som kommer att uppdatera tabellen på hemsidan. Rankingen sorteras enligt följande: Flest poäng, gameskillnad, flest vunna games samt inbördes möte. Skulle två eller flera fortfarande ligga lika i en position som gäller avancemang till slutspel så blir det lottning. Grundspelet skall vara klart 15:e februari. Den ställning vi har då blir slutställning och ev ospelade gruppmatcher utgår.

När drar vi igång då?
Från oktober månad, så att folk får tid på sig att anmäla sig. Kan bli ännu längre om det skulle vara för få anmälda.

Slutspel:
Någon gång i mars månad försöker vi träffas gemensamt vid två tillfällen, ett där vi spelar semifinaler på två banor samtidigt, sedan ytterliggare ett där vi spelar final och match om tredje plats. Samma spelformat som i grundserien förutom att om det står lika vid 5 minuter kvar spelas ett skiljegame

Vad vinner man?
Äran och en fin pokal

Tävlingsledare: Oscar "Larre" Larsson, mobil 0704027700
OBS! Tävlingsledaren kommer inte hjälpa till att få matcher inbokade (förutom slutspelet). Det är alla spelares skyldighet att ordna detta själva!

ANMÄLAN GÖRS VIA FORUMLÄRET NEDAN!


Stöd Ramlösa Tennisklubb när du spelar nätbingo på Idrottensbingo.se genom att ange kod "R4"

Postadress:
Ramlösa TK - Tennis
Terho Lind, Lagerhäggsgatan 22
25668 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +46707992452
E-post: This is a mailto link

Se all info