Hoppa till sidans innehåll

Så bildades Ramnäs Cykelklubb


 

 

Ramnäs CK bildades en mörk höstkväll den 16 oktober 1975 hemma hos Nils-Olov Forsström, som var mera känd under smeknamnet ”Nille”. Många trodde då att detta inte skulle vara så länge…, men oj vad fel de hade.

 

De verkliga eldsjälarna bakom initiativet till bildandet var förutom Nille själv Leif Myhrvold samt Paul Munther som då var gymnastiklärare i Virsbo och sedermera blev utsedd till förbundskapten i Svenska Cykelförbundet.

 

Leif Myhrvold var vid det här tillfället sekreterare i Västmanlands Cykelförbund. Leif och Paul hade ju också själva varit tävlingscyklister.

 

Den första styrelsen såg ut så här:

 

Ordförande: Nils-Olov Forsström

Sekreterare: Jan-Åke Jansson

Kassör: Bernt Carlström

Ledamöter: Stig Höljer och John Ahlin

Suppleanter: Paul Munther och Leif Myhrvold

 

1977 tog vi vår första ungdoms-SM medalj (brons) i Piteå. Året därpå blev det en guldmedalj vid ungdoms-SM i Skåne. Därefter och fram till dagens datum har vi i klubben varje år lyckats att erövra någon medalj vid stora nationella mästerskap såsom Svealandsmästerskapen, SM mm. En del av våra cyklister har också varit uttagna till ett flertal landslagsuppdrag.

 

I slutet på 70- talet fick Marie Höljer mycket sensationellt en 5: e plats vid VM för damer.

 

Hur kommer det sig då att det gått så bra för ”lilla Ramnäs”??

Själva tror vi att det i grunden är mycket ambitiösa ungdomar som blev medlemmar och aktiva hos oss. God klubbanda och mycket idogt arbete och intresse från tränare och ledare.

Uppdaterad: 10 NOV 2008 09:41 Skribent: Magnus Lindkvist

Postadress:
Ramnäs CK - Cykel
Box 32
73060 Ramnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info