Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Skidskytteförbundet


2020 har på flera sätt varit utmanande för idrottsverksamheter runt om i landet. Trots pandemin visar statistik från 2020 att skidskyttet i Sverige inte bara har lyckats ställa om – utan har ökat aktiviteten med 15% jämfört med 2019.
 
Under våren kommer Swegon att gå in som Teampartner till svenska Skidskytteförbundet. Tillsammans med Swegon ser vi fram emot att inspireras och utvecklas under de fyra år som partnerskapet omfattar.
 

SM i Östersund

(2021-03-26 08:42)
Dags för avslutande SM i Östersund
 
För fjärde året i rad har Scandic utsett Årets sportförälder, där sammanlagt 55 eldsjälar inom olika idrotter hyllas och uppmärksammas för sina extraordinära insatser under 2020. Sören Norman är en av föräldrarna som tilldelats priset.
 
Landslagstränaren Mattias Nilsson har testats positivt för Covid-19, vilket innebär att landslagsledningen har satts i karantän.
 
Vill du jobba hos oss på Svenska Skidskytteförbundet? Just nu söker vi två nya medarbetare inom marknad och kommunikation. Läs mer om tjänsterna och hur du ansöker här!
 
6,9 miljoner kronor. Den summan fick alla föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020 dela på. Nu kan föreningar och lag anmäla sitt intresse för sin chans att hålla naturen ren och tjäna pengar under 2021.
 
På grund av det rådande pandemiläget kommer SM i skidskytte för juniorer inte att kunna genomföras 2021. Det meddelar Svenska skidskytteförbundet idag.
 
AnnaClara Forss är ny skidskyttekonsulent i Norra Norrland sedan årsskiftet. Drygt en månad in i jobbet ger hon oss en inblick i vad arbetet innebär, hur läget är just nu och vad hon ser som regionens största utvecklingsområden.
 
En annorlunda säsong för skidskyttet får en bra målgång. Internationella skidskytteförbundet har beslutat att lägga världscupavslutningen i Östersund.
 

Truppen till JVM är klar!

(2021-02-09 08:00)
Knappt en vecka efter att VM avslutas i Pokljuka är det juniorernas tur att åka iväg på mästerskap. Här presenteras den svenska truppen som ska göra upp om medaljerna under junior-VM i Obertilliach, Österrike, med start 23 februari.
 
Under söndagen genomfördes helgens andra observationstävling med fina förhållanden på Hallstaberget i Sollefteå. Dagens segrare blev Nicolina Lindqvist i damklassen och Johan Bergman i herrklassen.
 
Under lördagsförmiddagen kördes den första observationstävlingen för helgen när Hallstasprinten i Sollefteå gick av stapeln. Erika Österman tog hem segern i damsprinten, medan Tobias Arwidson var den som stod som segrare i herrarnas sprint.
 
Sedan 2015 har Städa Sverige delat ut ett ledarstipendium på 10,000 kronor till ideellt arbetande ledare som tagit ett stort ansvar för såväl miljön som sin lokala förening. Nu är det hög tid att skicka in din nominering till stipendiet för 2020!
 
I början av 2010-talet fanns det inga aktiva skidskytteföreningar i Region Syd, idag står den siffran på 23 stycken. Enligt Jörgen Larsson, som är förbundets konsulent i regionen, ser den trenden ut att hålla i sig.
 
12

Skjutprogram för vårterminen 2021 finns här Skjutprogram

 

Följ oss på Facebook

 

 

 

 

Postadress:
Ramselefors SF - Skyttesport
Lars Nordvall, Ramsele 215
92293 Vindeln

Besöksadress:
Kläppavägen 8
92232 Vindeln

Kontakt:
Tel: 0706287792
E-post: ramselefors@hotmail....

Se all info