Hoppa till sidans innehåll

Information om tränings- och tävlingsverksamhet

15 MAR 2020 19:59
Information gällande COVID-19
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 19:59

Med anledning av COVID-19 och den därmed rådande situationen har styrelsen för Rånäs OK beslutat att vidta följande åtgärder i verksamheten.

Träning
Alla planerade träningsaktiviteter genomförs. Det betyder att både soppträningarna på tisdagar och gymnastiken på torsdagar fortsätter enligt plan. Vi fortsätter planeringen för skogskulsverksamhet och de träningarna är planerade att starta på skärtorsdagen den 9 april. Kontakt ska tas med OK Roslagen för att se hur de ställer sig till de gemensamma tisdagsträningarna, OL-kommittén återkommer med besked vi senare tillfälle.

Helt frisk
SOFT uppmanar samtliga föreningar i landet att tänka igenom hur träningar och träffar i klubbstugan arrangeras för att hindra, minska och begränsa smittspridning. Styrelsen har därför beslutat att det är av största vikt att man är helt frisk och inte uppvisar symptom på luftvägsbesvär, såsom feber, huvudvärk, hosta, snuva eller rinnande ögon när man ska delta i gemensam träning. Om man haft liknade besvär ska man avstå från klubbgemensamma aktiviteter i minst två dygn efter det att man blivit symptomfri. 

God hygien
Det är även viktigt att alla medlemmar håller en god hygien, vi tänker främst på att alla deltagare ska följa Folkhälsomyndighetens råd om god handhygien.

Riskgrupper
Om du tillhör en riskgrupp, t.ex. att du lider av luftrörssjukdomar eller om du är äldre än 70 år, så vill vi i styrelsen att du tänker efter lite extra innan du deltar vid gemensam träning.

Egenansvar
Vi i styrelsen är övertygade om att alla medlemmar är kapabla att fatta ett klokt beslut utifrån sin egen situation.

Tävling
SOFT har beslutat att tävlingar tills vidare endast är öppna för aktiva som bor i aktuellt distrikt, för aktiva som bor i närheten till tävlingen och för aktiva som representerar en klubb i aktuellt distrikt. Detta innebär att klubbens medlemmar får delta i de tävlingar som arrangeras i Uppland. Många tävlingar ställs in och styrelsen uppmanar alla medlemmar att följa den information som ges av respektive arrangörsförening. Även vid tävlingsdeltagande gäller de regler som styrelsen beslutat om gällande träning. Helt frisk, god hygien och att medlemmar som tillhör riskgrupper ska tänka efter lite extra innan de deltar i tävling. Det är även viktigt att alla medlemmar i Rånäs OK följer råd, regler och restriktioner som arrangerande klubb sätter upp för att hindra, minska och begränsa smittspridning.

Dessa regler gäller tillsvidare. Styrelsen följer utvecklingen och fattar nya beslut om det är nödvändigt för att vi hela tiden ska följa de råd som ges av SOFT och olika myndigheter.

Styrelsen för Rånäs OK

Skribent: Lena Nyström-Nilsson
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Rånäs OK - Orientering
c/o Thord Andersson, Långsjövägen 74
76231 Rimbo

Besöksadress:
Långsjövägen 74
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: 017571274
E-post: thord.maggan@gmail.c...

Se all info