Hoppa till sidans innehåll

Träningsverksamhet


  Inbjudan                                                                            

Vad får mitt barn lära sig?
 
Ditt barn kommer lära sig att självsäkert och självständigt orientera sig i olika miljöer med hjälp av karta och kompass. 
Vi går igenom kartan, kartteckens innebörd och bygger sakta på med mer teknik efter barnens förmåga.
Alla springer med medlöpare i början tills de känner sig så säkra att själva klara sig i skogen.
Vi lägger stor vikt på delaktighet och kamratskap för att bygga upp självkänslan som är så viktig för att känna sig bekväm i skogen.
karta

 

Kompisar

 

 

 

 

 

Hur ofta tränar vi?
 
Skogskulträning har vi en gång i veckan, på torsdagar mellan 18:30 och ca 19:30. Vi planlägger hela träningsåret i förväg och gör det tillgängligt i kalendern
Utöver Skogskul så arangeras även klubbträningar och tävlingar när/om man känner sig redo för detta. Klubben håller ibland egna arrangemang men oftast åker vi iväg tillsammans på olika närliggande tävlingar.


Hur går ett pass till?
 
Vi samlas i ring och går igenom dagens träning, räknar in barnen och pratar lite allmänt. Efter detta har vi en kortare uppvärmning/lek för att sedan dela upp oss i grupper utefter erfarenhet och svårighet.
Vi har Rimbo med omnejd som bas för att få en omväxlande träning. Klubbstugan ligger i Lindbacken i Rånäs, men vi håller även våra träningar i t ex Finsta och Rimbo elljuspår.
Efter ett genomfört pass så samlas vi åter i ring och räknar in barnen och deras erfarenheter.

 

Orientering är en billig sport

 
Få sporter kan ekonomiskt sätt mäta sig med Orientering. Utrustningen man behöver är ett par skor, lite träningskläder, en kompass när man kommit så långt samt ett glatt humör. 
Lägg till det nyttan man får ut av kartkännedom och naturupplevelse så är det oslagbart.
Ett årsmedlemskap för 400 kr i Skogskul ger även ett medlemskap i Rånäs OK och möjlighet att vara med på övriga arrangemang klubben håller samt en tränings T-shirt.

Skärm

 

 

kompass

Min roll som förälder?

 

Du är välkommen att aktivt vara med på våra träningstillfällen. I början har barnen medlöpare som håller sig i bakgrunden. Beroende på hur säkert ditt barn är i skogen och med andra människor kan ditt deltagande vara värdefullt.
Vi kommer, i samband med träningarna, ha en liten genomgång av orienteringens grunder med de vuxna som vill.
För de som har svårt att ta sig till träningarna kommer vi i år prova att ordna samåkningar från en central plats för att underlätta medverkandet. Mer information om detta kommer i samband med träningsuppstarten.

 

Postadress:
Rånäs OK - Orientering
c/o Thord Andersson, Långsjövägen 74
76231 Rimbo

Besöksadress:
Långsjövägen 74
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: 017571274
E-post: thord.maggan@gmail.c...

Se all info