Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


HISTORIK och IDÉ

RÅNEÅ Skidklubb bildades 1991 för att vara en specialförening för individuella idrotter (skidor, löpning, cykel, kanot mm). Stadgar enligt RF naturligtvis men med en uttalad målsättning att befrämja och utveckla motionsidrotten för vuxna samt att stimulera och lära barn och ungdom att använda idrott för att berika sitt liv.

Föreningen skall inte satsa på elitidrott som kostar stora pengar utan de ekonomiska resurserna skall läggas på breddidrott  riktad mot dessa två huvudgrupper (ungdom resp individuell motionsidrott).
Föreningen skall ha aktiva medlemmar som deltar i alla olika aktiviteter .Det skall inte vara en liten andel medlemmar som måste arbeta stenhårt utan föreningens arbetsuppgifter skall fördelas på många. Föreningens verksamhet skall vara någonting man vill delta i, inte något som man måste p.g.a. stora ekonomiska åtaganden.

IDAG
Verksamheten under åren har bl.a. varit: Ungdomsträning/tävling, deltagande i Vasaloppet och andra långlopp, Lidingöloppet, Vansbrosimningen samt cykelloppen Midnattssolstrampen (Kalix) och Vätternrundan.
Arrangerandet av motionsaktiviteter både sommar och vinter för Råneås befolkning. Arrangerandet av RANRENNET  (långlopp på skidor) och zontävling för Luleå kommun.
Stort arbete nedlägges varje år för att hålla uppe skidspår och motionsstigar.

Ekonomiskt så arbetar medlemmarna ihop pengar främst genom skogsarbete och via arrangerandet av tävlingar.

Samverkan med föreningslivet i Råneå är också viktigt.

Uppdaterad: 04 APR 2010 18:41

kurirloggany

 

LuleaEnergi_ny

Postadress:
Råneå SK - Skidor
Box 105
95522 Råneå

Kontakt:
Tel: +46706672434
E-post: raneaskidklubb@spray...

Se all info