Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


Bästa medlem,
julen knackar på dörren och med det även snart ett nytt år. 2018 närmar sig med stormsteg men ännu är lite av 2017 kvar. Nu på lördag 9 december är det dags för den årliga luciashowen på ridskolan.

Missa inte detta! 16:00 i ridskolans ridhus. Café finns på plats med glögg, lussebullar, julmust samt pepparkakor.

Året som gått har varit ett spännande år. Klubben har bland annat fått in en fantastisk sponsor (Ross), arrangerat flera lyckade tävlingar och haft duktiga tävlingsryttare som representerat klubben på mängder av tävlingar. Vi kan bara säga att vi är oerhört stolta över våra ekipage.

Tillsammans med vår sponsor Ross har vi tagit fram ett stipendium som går att söka fram till den 15/12: “Vi vet alla att ridsporten är att betrakta som en dyr sport, både när det kommer till utrustning och utövandet. Den är i så måtto till viss del exkluderande. Barn och ungdomar som kommer från familjer med begränsade ekonomiska ramar har därför en större utmaning att utöva ridsport. Så vill inte vi ha det! Ross Arkitekter har därför avsatt medel till Rastaborgs Ridklubb (RARK). Dessa skall förvaltas i en stipendiefond för barn och ungdomar, som familjen kan söka bidrag ur.”

Information om stipendiefonden hittas här på vår hemsida www.rark.se.   

Ross belönade även en ryttare ur klubben med biljetter till Sweden International Horse Show nu i december. Biljetterna gavs ut med motivering efter Ross värdeord hårt arbete, uthållighet, ärlighet, vänlighet och generositet. En härlig vän helt enkelt!

I vår har Rastaborg den stora äran att arrangera finalen av Ponnyallsvenskan i hoppning division 3. Tävlingen går av stapeln söndag den 10 juni. Självklart vore det allra roligast om vi hade ett lag med i finalen när den går på hemmaplan. En stor publik och strålande sol står också högt upp på önskelistan!

Vill du vara med och tävla för Rastaborg i någon av allsvenskorna? Vi har lag anmälda i både hoppning och dressyr. Anmäl ditt intresse via mejl till någon av adresserna nedan. Informationsmöte om lagtävlingarna i allsvenskan hålls söndag den 21 januari klockan 15:00 i ridskolans kafeteria.

Intresserad av att vara med i hopplag? This is a mailto link

Intresserad av att vara med i dressyrlag? This is a mailto link

Ordförande i klubben, Daniella Lundh Egenäs, har under hösten påbörjat att utbilda sig till B-domare i hoppning. Förhoppningsvis är hon godkänd och klar redo att döma våran lokala tävling i juni. (Känn ingen press nu Daniella!)

Under våren planeras även en informationsträff för ridskole-elevernas föräldrar. Vad är egentligen Blåbärshoppning? Vad innebär det att vara funktionär? Ja, och annat som är nyttigt att veta som förälder till hästtokiga barn.

När du tävlar för Rastaborgs Ridklubb samlar du poäng i TDB. Under årsmötet belönas de med högst poäng och får 1 kr per poäng. Perfekt att köpa morötter till hästen med! Man blir tilldelad sitt poängbidrag på årsmötet då man behöver närvara samt fortsätta tävla för klubben nästkommande år.

Kalender VT 2018

21/1

9/2

9/3

25/3

22/4

12/5

6/6

10/6

Löshoppning i ridskolans ridhus

Lingondressyr + programridning (rosett över 60%)

Hoppning valfri höjd

Löshoppning i ridskolans ridhus

Rasta-dagen! Städdag, klädbytardag, käpphäst-KM

KM i hoppning

KM i dressyr

Ponnyallsvenskan hoppning div III final!

Alla måste hjälpas åt vid tävlingar

Många i klubben vill vara med och tävla, både på Rastaborg och på externa tävlingar. Därför ordnar klubben tävlingar som passar såväl nybörjare som mer erfarna ryttare och vi måste också ordna minst en lokal tävling för klubbar i Stockholms distrikt. Annars får vi inte ge ut tävlingslicenser.

För att det ska vara möjligt för oss att ordna tävlingar behöver vi funktionärer. Därför har klubben följande policy:

För att ett ekipage ska få starta i en klubbtävling måste man kunna ställa upp med en funktionär som fyllt 15 år.

Löser man licens för klubben ska man ställa upp med en funktionär på en av klubben ordnad lokal/regional tävling under året.

Ett nytt år är snart här och nu är det hög tid att förnya ditt medlemskap i Rastaborgs Ridklubb. Det är viktigt att du uppger personnummer med 10 siffror och en e-post adress så vi kan nå dig med viktig information.

Medlemskap betalas per kalenderår. Kostnaden för medlemskapet 2018 är:

Junior ( till 18 år) 230 Kr
Senior 330 Kr
Familj 750 Kr

Medlemsavgiften sätts in på ridklubbensBankGiro 423-5669. Glöm inte att ange namn, adress, födelsenummer (10 siffror) och e-post. Får du inte plats med uppgifterna så maila dessa till This is a mailto link

Eftersom de bidrag som klubben får från stat och kommun kommer alla elever tillgodo ska alla som rider på ridskolan vara medlemmar i RARK.

Som medlem i klubben är man olycksfallsförsäkrad i samband med klubbens aktiviteter.

Medlemmar har också rabatt hos Sadelkammaren på Rastaborgs gård, Abrahamsbergs Ridsport i Bromma samt Djurknuten i Ekerö Centrum.

Varmt välkommen som ny och gammal medlem i Rastaborgs ridklubb.

God jul och gott nytt år önskar styrelsen!

Uppdaterad: 07 DEC 2017 00:29 Skribent: Daniella

facebook2

Huvudsponsor

Sponsorer 2020

 

Postadress:
Rastaborg RK - Ridsport
Daniella Lundh Egenäs, Minnebergsvägen 4
16741 Bromma

Kontakt:
Tel: 0708693982
E-post: This is a mailto link

Se all info