Hoppa till sidans innehåll

Om doping


Nu börjar tävlingssäsongen på allvar och det är därför viktigt att alla nu är ordentligt pålästa vad gäller regler och karenstider kring doping. Vi vill uppmana alla att se över sina hästars intag av fodertillskott och vitaminer, behandlingar (salvor, liniment, behandlingar etc). Tänk även på att fodertillskott och vitaminer som innehåller örter kan vara dopingklassade. För detaljerade regler och karenstider rekommenderar vi ett besök på http://www3.ridsport.se/Tavling/Dopning/

Om du har din häst stående på Rastaborgs gård (privatstallarna) vill vi förmedla information om att du bör skriva en lista på allt som du ger din häst samt var du förvarar det och lämna till stallansvarig i ditt stall. På så sätt får vi bättre kontroll och kan undvika problem på tävlingsplats då reglerna för doping är mycket strikta.

Tips! Om du har en häst som behandlas. Skriv en lapp och sätt på din box så att ingen råkar ställa in en häst tillfälligt i den. Tänk särskilt på hantering och rengöring av foderkrubbor, hinkar etc som du kanske använder för att ge din häst medicinen eller tillskottet i. Se till att ingen annan råkar använda dessa av misstag om de inte är ordentligt sanerade.

Uppdaterad: 11 MAR 2015 11:54 Skribent: Annika Taesler Höijer

facebook2

Huvudsponsor

Sponsorer 2021

 

Postadress:
Rastaborg RK - Ridsport
Daniella Lundh Egenäs, Minnebergsvägen 4
16741 Bromma

Kontakt:
Tel: 0708693982
E-post: This is a mailto link

Se all info