Hoppa till sidans innehåll

Läger


Rättviks slalomklubb arrangerar varje försäsong flera läger för att de aktiva för att alla skall få möjlighet att komma på snö tidigt på säsongen. Våra läger har också syftet att föräldrar, aktiva och tränare skall lära känna varandra mer och göra aktiviteter tillsammans. Klubbens breddläger är ett tillfälle för alla att träffas och där önskar vi att så många som möjligt är med av medlemmarna. Det finns olika läger beroende på vilken träningsgrupp man tillhör och ett breddläger för alla.

Boende  och liftkort
Klubben subventionerar alla de aktiva med 100% för boende, liftkort och träningskostnader . Föräldrar och medföljande från 8 år betalar:
• 150 kr/person för liftkort per dag
• 150 kr/bädd för boende i delad stuga.
Klubben hyr stora stugor på 10-20 bäddar och fördelar ut alla familjevis i olika stugor, flera familjer bor i samma stuga. Finns speciella önskemål ange det vid anmälan till tränaren.
Breddläger (De olika grupperna olika antal dagar )
Grupp 1, 2 och 3  Boende torsdag till söndag, träning fredag, lördag, söndag.
Grupp 4  Boende fredag till söndag, träning lördag, söndag.

Träningstider
Varje tränare planerar för sin grupps träning och tiderna följer oftast liftens öppettider som är 9-15 under försäsong. Tider för samling och samlingsplats frågar ni tränaren på plats. På läger förkommer både träning med eller utan käppar beroende på träningsgrupp. Prata med din tränare inför läger om träningstider, utrustning mm. Läs även tränarinfo där din tränare lägger ut info

Föräldrar i backen
Du som förälder är välkommen att vara med i backen och hjälpa till, vissa tränare behöver mer hjälp med tex bära käppar, ploga banan mm. Prata med ditt barns tränare om vilken hjälp som behövs.

Luncher
Träningsgrupperna gör uppehåll för lunch mellan ca 12-13 och en del väljer då att äta mat i stugorna eller så äter man i backens restauranger, detta bekostar de aktiva själva. Vid kallt väder gör tränarna fler pauser för att värma sig. Föräldrar kan också förbereda varm saft och bestämma med tränaren att mötas i någon värmestuga i backen.

Middagar
I stugorna är det självhushåll och alla tar med sig egen mat efter eget behov. Samma gäller lakan mm. Innan avresa hjälps alla föräldrar åt att städa stugorna när de aktiva tränar med tränarna.
På breddlägret brukar det vara en gemensam buffémiddag på lördagkvällen, där klubben står för kostnaden för maten. 

Aktiviteter
Många barn vill bada eller göra andra aktiviteter tillsammans på Idrefjäll och detta brukar man oftast bestämma på plats stuga för stuga.

Betalning läger
Alla som anmäler sig till läger måste ha betalt medlemsavgiften först. Nya medlemmar måste också har fyllt i en medlemsansökan via hemsidan.  

Välkommen till givande och trivsamma läger med RSLK!

Uppdaterad: 26 NOV 2017 21:01 Skribent: Anders Sandberg
Alperna1

Postadress:
Rättviks SLK - Skidor
Box 157
79522 Rättvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info