Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Rättviks Slalomklubb är en ideell förening, som bedriver alpin skidsport. Målsättningen är att ta emot så många aktiva, främst barn och ungdomar som möjligt i verksamheten. Klubbens syfte är att utveckla goda tävlingsåkare och bidra med elitåkare till den alpina skidsporten i Sverige. Träningen skall även ge en god fysisk och moralisk fostran.

Rättviks Slalomklubb är därför en förening både för den som vill satsa elitmässigt och för den som vill tävla på en något lägre nivå. Genom åren har klubben haft stora framgångar och fostrat många åkare som tagit plats på skidgymnasier och i olika landslagsgrupper.

Att träna och tävla i slalom kostar pengar och redan tidigt medför resor, tävlingar och träningsläger kostnader. Föreningen har därför som ett av sina syften att ekonomiskt hjälpa barn och ungdomar som vill tävla. Genom våra sponsorer och eget arbete som vi medlemmar gör under året kan klubben ha ett omfattande program för ekonomsikt stöd.

Klubben betalar alla anmälningsavgifter för tävlingar och ersätter kostnader för träning och träningsläger. Mer information om ersättningar hittar Du i vårt ”Ramprogram och Policy” som du hittar här på vår hemsida.

Föräldrainsatsen
För att föreningen skall kunna stötta våra barn och ungdomars träning och tävlande måste vi alla hjälpas åt att skaffa intäkter till klubben. Förutom vår omfattande sponsorverksamhet får vi våra intäkter från att arbeta på höst- och vårmarknad samt Classic Carweek.

Alpin skidåkning är kanske en av de idrotter som kräver allra mest föräldraengagemang. Barnen behöver mycket uppbackning vid träning, tävling
och skidvård framförallt i början av tävlingskarriären. I klubben finns många
som gärna hjälper och utbildar både barn och föräldrar till duktiga slalomåkare.

Varmt välkommen att vara med i Rättvik slalomklubb!

Vill du bli medlem anmäl er under fliken medlemskap.

I länkarna till vänster kan du läsa mer om föreningen.

Uppdaterad: 27 JAN 2017 18:14
Alperna1

Postadress:
Rättviks SLK - Skidor
Box 157
79522 Rättvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info