Hoppa till sidans innehåll

Sammangående med Attila Rugby

14 DEC 2009 15:42
Nu har Red Saints Rugby Club gått samman med Sveriges äldsta rugby klubb, Attila! Detta kommer att kunna föra klubben till nya höjder under 2010.
  • Uppdaterad: 10 APR 2010 16:30

Nu har Red Saints Rugby Club gått samman med Sveriges äldsta rugby klubb, Attila! Detta kommer att kunna föra klubben till nya höjder under 2010.

 

Bakgrunden är denna:

Under 2009 har Red Saints seniorer haft svårt att få ihop ett fullt lag, därför har spelarna undan för undan gått över till Attila. Detta har inneburit att under 2009 är det i stort sett bara ungdomarna som har representerat Red Saints. Attila har dessutom haft en mycket klen ungdomssektion och därför inte haft möjlighet att få ihop något ungdomslag under den gångna säsongen. Nu kommer Attila dessutom att förlora sin hemma-pitch på Årstafältet då det skall byggas bostäder där. Följden blev att Attila planerade att flytta ut till Nacka, och där även försöka rekrytera fler ungdomsspelare. Nacka ligger dock illa till för många av spelarna i Attila, varför förslaget om en sammanslagning med Red Saints kom upp.

 

Attila grundades 1949 och firade alltså 60 års jubileum i år. De har i nuläget tre stycken seniorlag; två herrlag och ett damlag, men som sagt inget ungdomslag. På Red Saints årsmöte beslutades att Red Saints skulle arbeta för en sammanslagning av klubbarna och att lägga Red Saints Rugby Club som vilande. Sedan på Attilas årsmöte beslutades att gå med på denna sammanslagning.

 

Så här kommer det att se ut:

·         Ungdomssektionen kommer att vara i stort sett självstyrande, med egen budget att själva förvalta, men kommer att rapportera till styrelsen.

·         Från Red Saints är det två personer som nu sitter i Attilas styrelse; Peter Svensson (som varit kassör hos oss tidigare) och Cecilia Matthews, som kommer att sitta i egenskap av ungdomsansvarig.

·         De pengar som Red Saints för med sig in i Attila kommer oavkortat att gå till ungdomssektionen, även de bidrag och eventuell sponsring vi får in i framtiden, kommer att stanna i ungdomssektionen.

·         Ungdomssektionen kommer till en början, åtminstone, fortsätta att spela under namnet Red Saints.

·         Tränar- och domarutbildningar kommer att bekostas av klubben (Attila) centralt.

·         Cecilia kommer att samla en ungdomskommitté, genom att ta in intresserade föräldrar på olika poster som vi kan behöva.

·         Klubben kommer att försöka bygga ut Brommapitchen till en full storleks-pitch, bygga ett klubbhus med omklädningsrum etc. vid pitchen samt få upp el-belysning m.m.

 

Vi har stora förhoppningar för vad detta kan ge för oss i framtiden! Ni föräldrar som är intresserade av att var med i ungdomskommittén, var snälla och skicka ett mail till Cecilia Matthews: This is a mailto link , så ska vi försöka organisera ihop detta.

Skribent: Cecilia Matthews

Postadress:
Red Saints RC - Rugby
c/o Peter Svensson, Ryttargatan 12
16951 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 0736279342
E-post: This is a mailto link

Se all info