Hoppa till sidans innehåll

Licens/chip/anmälnings avgifter


Tävlingsanmälan

Anmälan görs via Swecykling online, länk finns under "Tävlingar"

Anmälnings avgifter betalas av cyklisten själv.

Barn/ungdomar upp till 20 år har möjlighet att få tillbaka sina anmälningsavgifter för "vanliga tävlingar" (Lopp där man deltar i tävlingsklass, ej motionsklass) se regler

 

Licens

Är bra att lösa för alla cyklister för att kunna tävla på sanktionerade MTB tävlingar. (träningstävlingar inget krav) Licensen ger också ett försäkrings skydd vid tävling. Läs mer nedan i infon från Svenska cykelföbundet.

Licensen löser ni själva via  Swecykling online   De kommer kräva att ni ansöker om UCI ID och då krävs erat ID nummer från idrottonline. HÄR finner du hur du kan se ditt Idrotts ID.

Vid problem kontakta Catharina Sjöberg via telefon/messenger 0706834372 eller This is a mailto link 

 

Ansök om licens

 1. Gå till www.swecyclingonline.se, logga in uppe i det högra hörnet med den epostadress som är registrerad i föreningens medlemsregister samt välj idrott CYKEL. Om du får ett meddelande om att användaren hittas inte, kontakta först din förening och be dem att se över dina uppgifter i IdrottOnline.
 2. Klicka på ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare” (om du inte redan har ett lösenord)
 3. Du får ett aktiveringsmejl med instruktioner att följa (kan hamna i skräpkorgen) för att skapa ett eget lösenord. Får du upp ett meddelande om att din epost används av fler användaregör så här.
 4. Gå tillbaka till inloggningsvyn och logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst upp till höger på skärmen. Klicka på namnet och välj ”Licenser”.
 5. Får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID? Följ då instruktionerna här.
 6. Ska du tävla internationellt behöver du också beställa ett fysiskt licenskort och komplettera med foto. Du ska också skriva ut ett utlandstillstånd, som ligger som utskrivbar pdf i din profil. Licenskortet skickas till din hemadress. Det tar cirka fem arbetsdagar efter att licensen aktiverats.
 7. Behöver du licensen direkt ska du betala med kort! Med kortbetalning aktiveras licensen omgående. Vid fakturabetalning godkänns licensen någon dag efter att faktura har registrerats som betald. Fakturan skickas från Alektum via e-post. (kolla även i din skräpkorg)

Varför tävlingslicens?

En tävlingslicens är en ID-handling som berättigar dig att delta på tävlingar sanktionerade av SCF och UCI. Med licensen följer även en försäkring.

Försäkringen innebär att cyklisten försäkrad i sitt idrottsutövande både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från sina cykelaktiviteter. Vid vissa sanktionerade tävlingar går det att lösa engångslicens till vissa klasser (Ungdom 11–16 år, Sport 17 år + och Elitmotion), förutsatt att man är medlem i en SCF-ansluten förening. Läs mer om idrottsförsäkringar här.

Genom att vara licensierad ställer du upp på tävling i enlighet med det regelverk som finns för cykelsporten (SCF, UCI, RF). Regelverket för cykelsporten har till syfte att skapa lika förutsättningar mellan utövande individer samt göra tävlandet så säkert som möjligt.

Nya avgifter 2019 – Gratis för barn under 11 år!

Vi vill få fler barn och ungdomar att vilja prova på att tävla, få fler barn att testa nybörjarklass. Därför har vi tagit bort licensavgiften helt för barn under 11 år. För ungdomar upp till 15 år förblir avgiften oförändrad, övriga får en högre avgift 2019 med anledning av högre försäkringspremier.

Licensavgiften varierar beroende på licenstyp. Här hittar du licenstyper och priser gällande licens 2019. För internationella tävlingar krävs uppvisande av ett fysiskt licenskort som du beställer i samband med licensansökan. Kortet kostar 100 kronor och inkluderar ett utlandstillstånd giltigt hela kalenderåret för hela världen.

 

Barn och ungdomar upp till 20 år har möjlighet att få tillbaka pengarna för licensen och transpondern från klubben. se regler.

 

Regler för att få tillbaka pengar för anmälningsavgifter och Licens

 1. Tävlings avgiften för ungdom får ni tillbaka genom att samanställa tävlingar ni varit på. Säsongen delas i två perioder . Period 1. April-Juni, period 2. Juli-sept. Alla tävlingar under perioden ska alltså rapporteras in samtidigt.
 2. Dokument för tävlingsavgifter
 3. Skicka in dokumentet till This is a mailto link
 4. Efteranmälningsavgifter betalas Ej. Inte heller tävlingar där man ej kommit till start.
 5.  Licens avgiften betalas tillbaka till cyklist som startat minst 3 sanktionerade tävlingar under säsongen. (tävling där licens krävs)
 6. Tävlat i nybörjarklass/ tävlingsklass/ ungdomsklass/ Ungdom sport, Elit. (Ej motionsklass)

 

Chip/Transponder

För tävlingar som ingår i en cup (Swecup, Västgötacup, SM mm) krävs att cyklisten har chip. Om cyklisten bara ska delta i en sådan tävling så brukar det finnas att hyra på plats. För de som planerar att tävla 3 sådana tävlingar eller fler så lönar det sig att skaffa ett för längre tid. se mer info under länken. 

https://scf.se/forbundet/transponder-chip/

Uppdaterad: 15 FEB 2017 15:52 Skribent: Catharina Sjöberg

 

Resize

 

 

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

ToK

 

Ing_Erik_Dahlin.il

byggpartner

 

 

 

 

hedins

 

Cramo

 

Gösta Malmqvist

 

 

 

Sjögrens lastvagnar

Postadress:
Rembo IK - Cykel
Box 17
77421 Avesta

Kontakt:
Tel: +46703310140, +46706834372
E-post: This is a mailto link

Se all info