Hoppa till sidans innehåll

Elsa 3:a i Borlänge Loxodonta Ultra !

31 MAR 2014 22:05
Hej Löparvänner !! Här kommer en hälsning från Borlänge 6 timmars Ultra, lördag 29 mars 2014. Då jag träffat flera som, förvånande nog, varit väldigt positiva till den här typen av lopp ville jag gärna pröva. För er som är obekanta med tävlingsformen så är det en mycket gammal tradition, över 100 år. Man springer alltså på en rundbana i 6 timmar. I det här fallet var banan ca 2 km, men det kan vara lite olika, och den som kommer längst vinner. Ganska enkelt och lätt att organisera med bara en vätskekontroll.
  • Skapad: 31 MAR 2014 22:05

En sak som jag gillar är en sorts rättvisetanke i det att alla gör sitt bästa och är lika trötta när målskottet ljuder och man får sätta sig ner och vänta på mäthjulet på det sista varvet.

Till skillnad från vanliga långlopp där segraren både har duschat, fikat och åkt hem innan de sista kommit i mål. Rundbanan gör också att man hela tiden är i ett socialt sammanhang. Man varvar och blir varvad hela tiden och atmosfären är väldigt kamratlig. Såg inte en enda ”huligan” 

Borlänge Ultra

Svante och Elsa Djärv som är riktiga långdistansbävrar.

 

I alla fall…
Jag försökte få med mig några bävervänner på detta projekt, men endast Elsa nappade. Hon gjorde det bara för min skull! Vi hade olika idéer om taktik. Det förekommer en hel del gång i ultra så vi funderade på när, var och hur mycket. Vi enades om att jämn fart var värt ett test och Elsa beställde 5.45 – 5.50-fart på löpningen. Var tredje varv kallade vi fikavarv och då stannade vi till vid vätskekontrollen och tog dricka och tilltugg.

Det funkade ganska fint och när vi gjort ett marathon var vi lite trötta så då bestämde vi oss för att gå ett varv. Sen sprang vi 1,5 timme till

För oss blev det totalt ca 57 km på dessa 6 timmar! Förvånande nog eftersom vi hade väldigt låga ambitioner innan och mest såg det som ett långt och roligt långpass inför Stockholm marathon.
Ännu mer förvånande var att dom jagade ut Elsa ur duschen för att stå på pallen och ta emot prispengar! Dom gav hon genast till mig eftersom det var för min skull hon sprang ;-)
Borlänge Ultra pris

En tredjeplats förgyllde vår fantastiska vårdag i Borlänge. Och utan vare sig skavsår eller skavanker kan vi nog konstatera att vi inte var så dåligt förberedda ändå för denna typ av lopp. Och konstigt nog känns det inte främmande att springa ett till!

Hoppas denna lilla berättelse kan inspirera dig till fortsatt löparträning!

Löparhälsningar
Svante och Elsa

Skribent: Suzanne Hammarin-J

 

medlemNya medlemar se fliken
"bli medlem i Rembo IK"
300:- (familj)
150:- (vuxen)
75:- (barn/ungdom)
Är du redan medlem,
kommer  du
få en
faktura vid
årsskiftet.

för kontakt skicka mail till:
This is a mailto link 


 hemsidan-rub

Vill du framföra/publicera något
på hemsidan?
Kontakta Anna Eklöf
 på
This is a mailto link

 
stad

kvast

Städnyckeln hämtar du av den som
är före dig på listan!


 

  
SISU

kläder-från

noname-cropped2

 

 instruktioner

Klicka här

spårstatus

 

Postadress:
Rembo IK - Skidor
Box 17
77421 Avesta

Kontakt:
Tel: +46700881155
E-post: This is a mailto link

Se all info