Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Gemensamt arbete för ökad inkludering

2016-05-17 06:58

Bland våra mest framgångsrika idrottare finns personer med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Samtidigt är det många med NPF som finns bland de som inte idrottar. För att öka kunskapen och visa att idrott och NPF är en framgångsnyckel deltar Riksidrottsförbundet och Svenska Ishockeyförbundet på NPF Forum den 19–20 maj på Kistamässan i Stockholm.
  • Skapad: 17 MAJ 2016 06:58
Ungdomsidrott

Idrott ska vara roligt. Den ska stimulera, utmana och inspirera, såväl för stunden som till fortsatt idrottande och en aktiv livsstil. Nästan en tredjedel av befolkningen idrottar i en förening. Genom stora eller små justeringar kan svensk idrott tillsammans skapa ett öppnare klimat. Det kan handla om mer flexibla verksamheter som anpassas efter individens behov, utveckling av nya tränings- och tävlingsformer och om utbildning av ledare.

–  Bra idrott gör skillnad för individen, omgivningen och samhället. Dina styrkor med NPF är en tillgång för dig som person, inte minst inom idrotten. Men för att både du själv och dina idrottsledare ska kunna ta tillvara och utveckla det krävs kunskap om hur vi möter varandra på bästa sätt. Den kunskapen behöver vi sprida och Svenska Ishockeyförbundet har på ett fantastiskt sätt engagerat sig i detta, säger Aila Ibanez Mengüc, verksamhetsutvecklare Riksidrottsförbundet.

Svenska Ishockeyförbundet har i samarbete med Riksförbundet Attention tagit fram ett utbildningsmaterial som riktar sig till både ledare, barn med NPF samt deras föräldrar. Handboken fokuserar på styrkorna hos de här individerna, inte på de eventuella problem som kan uppstå.

–  Vi arbetar aktivt med att alla ska känna sig välkomna till ishockeyn oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. En del i det arbetet är att ge våra ledare, men också barnen och deras föräldrar, förståelse för NPF och på vilket sätt det är en tillgång för personen och inom idrotten. Att skapa en sund, utvecklande miljö för alla individer utifrån deras egna förutsättningar kommer leda till att fler vill prova på och stanna kvar inom ishockeyn, säger Anders Lundberg, utbildningsansvarig Svenska Ishockeyförbundet.

Riksidrottsförbundet medverkar tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet på NPF Forum
Forumet hålls den 19 – 20 maj 2016 på Kistamässan i Stockholm.

Utbildningsmaterialet finns att ladda ner på Ishockeyförbundets hemsida. (länk)

Mer information om NPF forum (länk)

Mer information om RF:s arbete för ökad mångfald (länk)

 

För mer information kontakta

Aila Ibanez Mengüc
Verksamhetsutvecklare Riksidrottsförbundet
08-699 62 51

Anders Lundberg
Utbildningsansvarig Svenska Ishockeyförbundet
08-449 04 24

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss