Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Hot, våld och huliganism diskuterades med inrikesministern

2016-05-23 12:46

På eftermiddagen, måndag 23 maj, träffade Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, inrikesminister Anders Ygeman. Diskussion och dialog om läktarvåld, hot och våld och annan idrottsrelaterad brottslighet stod på agendan.
  • Skapad: 23 MAJ 2016 12:46
Idrottspolitik

 -  Vi presenterade den åtgärdsplan vi har antagit i Riksidrottsstyrelsen samt stämde av med ministern hur arbetet gått med de olika lagförslag vi från idrottens sida kan se som en del av en lösning på dagens problematik säger Björn Eriksson.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om ett åtgärdsprogram för fyra områden av idrottsrelaterad brottslighet. De fyra områdena är doping, matchfixing, hot och våld samt huliganism.

Inrikesministern Anders Ygeman var bland annat intresserad av att diskutera de insatser som föreslogs av den så kallade Huliganutredningen och som ännu inte realiserats.

- Det här är svåra och oerhört viktiga frågor och därför var det positivt att ministern tog sig tid att lyssna på våra tankar om hur idrotten jobbar med frågorna. Samtidigt fick vi en möjlighet att framföra vilket stöd i form av lagstiftning och annat vi behöver från staten för att lyckas med vårt arbete, säger Björn Eriksson.

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss