Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 3:2016

2016-03-07 13:34

15-åriga Samira Kindvall Manners, ordförande i Klågerupskolans IF, bestämde att föreningen skulle göra något positivt för de flyktingar som kommit till Svedala. Läs om hennes engagemang och några av alla andra föreningsaktiviteter, och initiativ från runt om i landet.
  • Skapad: 07 MAR 2016 13:34
Ungdomsidrott

Samira Kindvall Manners och Klågerupskolans IF, vill att barnen som bor på Yddingestrands asylboende ska känna sig välkomna i Klågerup, Svedala.
Med många lekfulla aktiviteter hoppas föreningen skapa mer gemenskap mellan alla barn i byn.

 

Läs hela reportaget i Sydsvenskan

 

Uppland har som enda distrikt genomfört ett pilotprojekt för att få fler att spela fotboll längre. Nu har en rapport skickats in till svenska fotbollförbundet med hopp om att den ska bidra till ett minskat spelartapp. Spontan fotbollsfritids är en aktivitet som lokalföreningen Uppsala IF arrangerat och som lockat nya ungdomar.

 

Läs hela reportaget i UNT, Uppsala Nya Tidning

 

Skolan är en viktig arena för hälsofrämjande insatser. Det är dessutom den enda arena där alla medborgare möter idrotten. Många vetenskapliga studier har visat att det finns en urstark koppling mellan kondition och kognition. Minnesförmåga, koncentrationsförmåga och problemlösningsförmåga blir bättre för de som rör sig regelbundet.
Kanske är det bollspel, dans och orientering som behövs för att våra elever ska bli bättre på matte? Det skriver Dan Andersson, fil mag i idrott i en debattartikel i Skolvärlden.

Läs hela debattartiklen i Skolvärlden

 

Kampsportsklubben Kalvhagen i Karlskrona flyttar verksamheten dit där barn och unga finns för att minska trösklarna att idrotta. Föreningen tror på idrotten som motor för bättre integration. Därför hålls nu ett träningspass i veckan utanför stan i syfte att bryta utanförskap hos barn och unga.

 

Se inslaget på SVT Blekinge

 

Grycksbo bandytjejer siktar mot guld. Föreningen arbetar aktivt och fokuserat på att tjejer och killar ska ha lika villkor när det gäller idrott och det har gett resultat.

 

Se inslaget på SVT Dalarna

 

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 79, 070-564 52 16

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss