Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott i lokalmedia 5: 2016

2016-04-20 10:47

Huddinge basket välkomnar nybörjare oavsett ålder och var de kommer ifrån, Skåneidrotten satsar ännu mer på att stötta föreningarna att jobba med värdegrunder och i Borås lär sig nyanlända killar och tjejer att simma med hjälp av Yas Gerayeli. Läs om dessa och några av alla andra föreningsaktiviteter och initiativ från runt om i landet.
  • Skapad: 20 APR 2016 10:47
Ungdomsidrott

Sveriges Radio P4 Stockholm:

– Du har rätt att vara nybörjare vare sig du är 5 eller 15 år och det spelar ingen roll om du kommer från Syrien eller från Skåne.
Jonas Morin ordförande i Huddinge Basket berättar om hur föreningen fungerar inkluderande för nyanlända såväl som nyinflyttade.

Lyssna på hela inslaget här

 

Lokaltidningen Mellanskåne:

Skåneidrotten gör en satsning för att ännu mer arbeta med värdegrunderna inom idrotten. Besök, information och diskussion med föreningar och kommuner ska bidra till utveckling mot att lek och gemenskap går före tävling inom barn- och ungdomsidrotten.

– Det handlar inte om att ge pekpinnar utan att utbilda och undersöka vilket stöd föreningarna behöver, säger Jenny Hellberg, verksamhetsledare på Skåneidrotten nordost.

Läs hela nyheten här

 

Tidningen Ångermanland – Allehanda
Fler vill träna på egna villkor och vill vara med i idrotten längre upp i åldrarna. För att möta förändringarna i invånarnas vanor inleder SISU Idrottsutbildarna satsningen Föreningslyftet – allt för att ge förutsättningar för idrottsföreningar att klara av förändring- och utvecklingsarbete.

Läs hela nyheten här

Mariestadstidningen
– Det är väldigt spännande. Vi är så taggade, vi har väntat väldigt länge på detta, säger Abdel-Azez Salah och ropar till sig en av de många killar som dribblar bollar på konstgräset. Han är en av närmare 50 killar som hittat till IFK Mariestads prova på träningar för nyanlända.

Läs hela nyheten här

 

Sveriges Radio P4 Sjuhärad
För ett år sedan hörde simklubben Elfsborg i Borås av sig till Yas Gerayeli i hopp om att hon ville hjälpa dem att lära nyanlända barn och ungdomar att lära sig simma gratis. Nu är det 60-70 ungdomar, tjejer på tisdagar och killar på onsdagar, som lär sig simma ihop med coachning av Yas Gerayeli på persiska, engelska och svenska.

Lyssna på inslaget här

 

Östra Småland
Småländska klubben Flygsfors/Gadderås IF tar ställning med regnbågsfärgad kaptensbindel.
– Detta är ett sätt för oss att visa att vi är en öppen förening som står upp för alla människors lika värde. Vi hoppas att fler klubbar i regionen tar ställning och följer vårt exempel, säger ordförande Arben Sula.

Läs nyheten här

 

Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott
hittar du här

Filmen Idrotten vill - värdegrunder inom idrotten

Information om idrott för nyanlända

 

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
08-699 61 79, 070-564 52 16

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss