Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svensk Antidoping får ny chef

2016-06-03 07:49

En svensk-kanadensisk-brittisk doktor i fysiologi med erfarenhet från svensk myndighetsutövning, strategisk analys, klinisk forskning och idrott blir ny chef för Svensk Antidoping efter sommaren då Matt Richardson tar över efter Håkan Nyberg som går i pension.
  • Skapad: 03 JUN 2016 07:49
Antidoping

– Jag ser verkligen fram emot att använda den kunskap och erfarenhet som jag har i ett arbete som känns som en enormt spännande utmaning, säger Matt Richardson.

Riksidrottsförbundet är Svensk idrotts nationella antidopingorganisation där den operativa verksamheten i Svensk Antidoping leds av Dopingkommissionen.Alla 71 specialidrottsförbund (SF) ska enligt RF:s stadgar ha egna antidopingprogram och de 20 distriktsidrottsförbunden (DF) arbetar förebyggande mot doping. Verksamheten bedrivs inom nio områden med kontroller, analys, juridisk verksamhet, information, utbildning, forskning och utbildning, nationell- och internationell samverkan, samt kvalitetssäkring.

– Svensk antidopingverksamhet har en lång och framgångsrik historia som med den nya versionen av världsantidopingkodens införande tar nya kliv. Det känns skönt att vi har säkrat en stark efterträdare till Håkan Nyberg. Matt Richardson kommer att företräda oss väl såväl nationellt som internationellt, säger Kristina Olinder, ordförande i Dopingkommissionen.

Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna säger:

– Matt Richardson kommer till Riksidrottsförbundet och Svensk Antidoping i en spännande tid då en hel del arbete väntar med att anpassa verksamheten till rådande internationella krav och med att möta det behov som finns såväl inom som på sikt kanske även utom idrotten, i resten av samhället.

Matt Richardson tillträder senast den 1 september 2016.

Information om Svensk Antidopings arbete och organisation hittar du här

 

För mer information kontakta

Kristina Olinder
Dopingkommissionens ordförande
070-590 71 69

Peter Mattsson
Idrottschef Riksidrottsförbundet
070-615 05 71

Matt Richardson
070-382 02 15

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss