Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Svenska OS-idrottare laddar mot Rio av egen kraft.

2016-04-08 07:43

I Svensk Antidopings arbete ”Mot Rio av egen kraft” får du reda på vad OS-idrottarna ser fram emot på vägen till och under OS i Rio, vem som har farmor som förebild, vems största konkurrent som kommer från Turkiet och vem som har tagit sig igenom många hinder på vägen till OS.
  • Skapad: 08 APR 2016 07:43
Antidoping

Svensk Antidoping laddar nu upp och räknar ner mot OS i Rio. ”Mot Rio av egen kraft” är benämningen på ett intensifierat arbete där Svensk Antidoping i samarbete med SOK har satt in extra fokus för att ännu tydligare värna om idrottens självklara rätt att tävla och träna på lika villkor.


I en tid där dopingfall och korruption internationellt fått stor uppmärksamhet känns det viktigare än någonsin att tillsammans visa vikten av att alla ska nå sina mål av egen kraft.


Svensk Antidoping deltog på SOK:s läger för OS-kandidater i november 2015 med föreläsning, utförande av dopingtester och specialanalyser samt bidrog med information och ökad kunskap.


Förutom fortsatta dopingkontroller och informationsinsatser inleds nu publiceringen av en serie intervjuer med OS-idrottare och ledare under hela perioden fram till OS.

Här hittar du information, filmer och intervjuer allt eftersom de publiceras:


Riksidrottsförbundets hemsida:
Svensk antidoping ”Mot Rio av egen kraft”

Svensk Antidoping på facebook

 

För mer information kontakta

Jan Engström
Dopingkontrollansvarig, Svensk Antidoping
08-699 61 37


 

 

 

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss