Hoppa till sidans innehåll

 

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Infria ditt löfte och rök ut matchfixing Shekarabi

2019-02-15 10:05

Vart är vi på väg? Det är naivt att hoppas på att spelbolagen själva ska ta ansvar – vi har inte tid att begå det misstaget, skriver Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, på SVT Nyheter Opinion.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 10:05
Idrottspolitik

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) samlar spelbolagen för att be dem ta eget ansvar. Samtidigt toppas nyheterna med inslag om att spelbolag som portats i Norge fått fritt fram i Sverige.

När matchfixning på allvar uppmärksammades i början 2010-talet var svenska idrottsrörelsen nyvaken. Vi hade hört om uppgjorda matcher i länder långt från den svenska folkrörelsen. Spel på barn, spel på gärdsgårdsserier, spel på om någon skulle skada sin motståndare. De utländska spelbolagens fantasi visste inga gränser. Teknikutvecklingen hade sprungit ifrån den svenska spelregleringen.

Då – hösten 2015 – välkomnade jag att civilminister Ardalan Shekarabi tillsatte en utredning för att omreglera spelmarknaden. Staten skulle ta tillbaka kontrollen över spelmarknaden.

När sedan lagstiftningen nu omsätts i verklighet har det blivit det en besvikelse. Spelinspektionen har haft ont om tid och resurser.

Civilminister Ardalan Shekarabi - se till att skärpa förordningen och ge tydliga direktiv till Spelmyndigheten. Gör verkstad av ditt löfte från valrörelsen 2018 – att röka ut matchfixing.

Här kan du läsa hela debattartiklen på SVT Nyheter Opinion 

 

Här hittar du mer information om Riksidrottsförbundets arbete mot matchfixing 

Här hittar du webbaserad utbildning om matchfixing och kan även anmäla, anaonymt om du vill, om du har misstankar om matchfixing

Skribent: Anna Setzman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss