Hoppa till sidans innehåll

 

 Antidoping

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Antidoping

RF är Sveriges Nationella Antidopingorganisation. Det som i världsantidopingkoden benämns som NADO. De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i ”The World Anti-Doping Code”.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2018 10:50

Målet med idrottsrörelsens antidopingarbete är att tillförsäkra alla idrottsutövare deras självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten. Det kräver aktiva insatser från SF, DF, SISU och idrottsföreningar. 

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns samlade här i menyn till vänster.

Är läkemedlet dopingklassat?

WADAs dopinglista

Dispens för dopingklassade läkemedel

Vaccinera klubben mot doping

Kontaktinformation

Svensk Antidoping

08-699 60 00 (RF:s växel)

This is a mailto link

Nyheter om antidoping

2019-05-17
En norsk studie om dopingmedel i kosttillskott har publicerats i 'Tidsskriftet for Den norske legeforening'.
 
2019-05-17
Vi vet sedan många år att missbruket av anabola steroider sker huvudsakligen utanför den organiserade idrotten. Det är därför viktigt att också det övriga samhället arbetar mot doping.
 
2019-05-17
Kom och jobba på Sveriges nationella antidopingorganisation! Vi söker nu en kommunikatör och förebyggande handläggare.
 
2019-03-08
Svensk Antidoping är på plats under skidskytte-VM i Östersund för att utföra dopingkontroller och för att informera allmänheten om antidopingarbetet. Med hjälp av VR-glasögon kan besökare under VM uppleva hur en dopingkontroll fungerar i verkligheten
 
2019-03-08
Det råder ganska stor förvirring kring allt som hänt kring bloddoping-härvan i Österrike under skid-VM. Därför låter vi Svensk Antidopings expert på blodanalyser förklara några saker.

För funktionärer

Funktionärssida, kräver inloggning.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss