Hoppa till sidans innehåll

Om SM-veckan

  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:08

SM-veckan – avgörandets ögonblick

Under en veckas tid genomförs svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter i en och samma stad eller huvudort. SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 72 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 250 idrotter.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Sveriges Television är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är, att öka intresset för idrottsrörelsen och dess olika grenar samt att öka SM-tävlingarnas status. Med SM-veckan vill vi synliggöra idrottsrörelsens mångfald och samhällsnytta.

Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och visa upp idrottsrörelsens bredd genom att samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

Följ SM-veckan på SVT och SVT play. Du kan också följa SM-veckans alla aktiviteter på Facebook Twitter och Instagram. (@smveckan och #smveckan)

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss