Hoppa till sidans innehåll

Dala Sports Academy Elit arbetar kontinuerligt för att vara den ledande kraft som skapar rätt förutsättningar för elitaktiva att utvecklas inom sin idrott.

Marcus Ljungqvist ny cykeltränare på Dala Sports Academy!

17 APR 2014 10:28
Marcus Ljungqvist fortsätter sin karriär som cykeltränare inom Dala Sports Academy. Marcus är en flerårig (12 år) proffscyklist med många fina resultat på meritlistan.
  • Skapad: 17 APR 2014 10:28

Marcus meritlista innehåller bl.a:
4:a på VM 2005, 1:a på Luxemburg Runt och innehar tre SM guld.

På senare år (4 år) har han varit verksam som sportdirektören för Team Sky. Nu har han valt att flytta hem till sin hemstad Falun, fortsättningsvis som cykeltränare inom Dala Sports Academy.

- Det känns väldigt inspirerande och ärofyllt att jobba vidare för cykelsporten. Jag hoppas och tror att jag kan bidra som tränare genom egen erfarenhet, vägledning och inte minst vara tillhands för att de 13 elitaktiva skall utvecklas både som idrottare men även som personer, säger Marcus.

Rekryteringen av Marcus är ett led i Dala Sports Academys elitvision, att vara Sveriges bästa idrottsfrämjare.

- Otroligt roligt och spännande att Marcus valt att jobba för oss. Detta tror vi kommer bli ett lyft för cykelsporten i stort och för Dala Sports Academy, säger verksamhetsledaren Jimmy Birklin.

Marcus tar över efter Lars-Åke Östlin som har gått vidare till en tjänst som projektledare för projektet "Borlänge - Möjligheternas stad". 

Relaterade länkar:
Ljungqvist blir tränare i Falun - DT 20140415

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Dalarnas Idrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress: Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link