Hoppa till sidans innehåll

Vinnare 2017


Årets Vardagshjälte 2016 är: Anna Lindh, Sölvesborgsgymnasterna

"Energiknippet Anna är både ordförande och ledare och har ett stort engagemang för all idrott. En daglig grym passion att utveckla föreningen, ledarna och alla aktiva medlemmar. Med sitt stora hjärta är hon alltid mån om att alla – oavsett förutsättningar - skall få vara med och delta."

Årets Manlige Idrottare 2016 är: Alexander Bergström, Karlskrona HK

"Alexander Bergström har en lång och lite krokig karriär. Många andra spelare hade tröttnat efter alla försök och flyttlass hit och dit. Den ödmjuke osbysonen bestämde sig dock som 27-åring att satsa vidare i KHK. Några säsonger senare lossnade det och i oktober 2016 ringde förbundskaptenen för Tre Kronor och bad om Bergströms tjänster och efter succédebut fick han ytterligare en chans i Channel One Cup. Stabil poängproduktion har självklart också bidragit till KHK:s vägvinnande spel under innevarande säsong."

Årets Ungdomsförening 2016 är: Boxningsklubben Revansch, Sölvesborg

"I Sölvesborg finns en förening som ser potentialen i alla. Boxningsklubben Revansch stöttar alla ungdomar med mjuk hand och stort hjärta. Med föreningens hjälp får ungdomar en möjlighet att ta revansch, att växa och att utvecklas som människor. Föreningen växer och attraherar allt fler. Föreningens breda verksamhet som är öppen för alla fostrar tävlingsboxare, främjar etablering och utvecklar ledare."

Årets Lag 2016 är: FK Karlskrona

"Fotbollsklubben Karlskrona har under året visat glädje, sammanhållning och en stark förmåga att leva upp till förväntningarna att avancera i seriesystemet. Utmaningar har inte saknats. Det orange laget imponerade dock hela säsongen och - trots skador på nyckelspelare - gjorde man flest mål samt släppte in minst mål i serien."

Årets Ungdomsledare 2016 är: Åke Blomé, FIF Gnistan

"Med ungdomarna i fokus tar Åke sig an uppdraget med stor glädje. Oavsett väder och vind sprutar positivismen när den före detta kastaren försöker utveckla varje ungdom i gruppen oberoende av nivå. Åkes härliga skojfriska sätt blandas med seriositet och han är en mycket uppskattad ledare inom friidrotten."

Årets Kvinnliga Idrottare 2016 är: Anna Racking, Mörrums Ryttarförening

"Med stort fokus har Anna Racking i en seriös satsning, både av sitt tränings- och tävlingsupplägg och i en anda av gott ”horsemanship”, etablerat sig i landslaget i körning under 2016. Anna debuterade i internationella tävlingssammanhang under året med goda resultat och året kröntes med ett SM-brons i Göteborg tillsammans med sin ponny Landlyst´s Monette och med maken Daniel Lindersjö som groom."

Juryns Hederspris 2016 går till: Blackbugs och Lejonen

"I sann idrottsanda, där glädje och gemenskap är den sanna drivkraften, skapades och utvecklades ett unikt samarbete inom blekingsk idrott under året. I grunden finns ett brinnande hjärta för idrott och en stark känsla för att stötta varandra i med- och motgång. Deras arbete exemplifierar en utomordentlig samverkan mellan föreningar - och över idrottens olika discipliner - som välförtjänt uppmärksammats stort och brett."

Årets Tränare 2016 är: Miro Zalar, Karlskrona HK

"Med egen atletisk erfarenhet på högsta internationella nivå som växlat över till ett brinnande intresse för träning har Miro Zalar tagit sig an många unga idrottare som vill framåt. Med fysisk träning i fokus har Miro nu tagit sig an den stora idrotten ishockey med imponerande resultat. Stilen är ödmjuk, rak och pedagogisk och han går under epitetet ”en fystränare med mjuka nypor”. För Miro är kvalitén på träningen alltid i fokus."

Årets Idrottsevenemang 2016 är: SM i Orientering 2016 i Blekinge (OK Vilse 87, OK Skogsfalken, Ronneby OK, Karlskrona SOK och OK Orion)

"Själv är i inte alltid bäste dräng som man sa förr i Blekinge. I nutidens samverkansanda har det här erfarna arrangörsdistriktet lyckats skapa inte bara en, utan sex fantastiska SM-evenemang med mycket nöjda deltagare och besökare. Från Ryssberget i väst till Torhamnslandet i öst visade klubbarna återigen förmågan att bygga nya arenor för samarbete och tillsammans lösa tekniska utmaningar. Utöver de rent idrottsliga resultaten fick Blekinges besöksnäring många tusen gästnätter och varumärket Blekinge stärktes!"

Uppdaterad: 04 OKT 2017 14:47 Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss