Hoppa till sidans innehåll

Vinnare 2018

På Idrottsgalan 2018 delades priser ut i följande kategorier:
 • Uppdaterad: 06 FEB 2018 09:32

Foton på vinnarna

Årets Ungdomsförening

Vinnare är Karlskrona SOK med motiveringen:

"Få så många som möjligt att idrotta ute i naturen – visionen för Karlskrona SOK. Med glädje och gemenskap som grund skapar man bredd men även landslagslöpare. Karlskrona SOK är en ny modern förening som uppstått genom en sammanslagning av Friluftsklubben Vittus och Orienteringsklubben Dacke. Föredömligt jobbar klubben med att ständigt utbilda nya ledare från de nya medlemmar som ansluter sig till klubben."

Övriga nominerade var:

 • Kalvhagen Box Center
 • Saxemara IF

Årets Eldsjäl

Vinnare är Markku Torikka, Olofströms IBK, med motiveringen:

"I Olofström kallas denne ödmjuke idrottsledare ofta för ”Mr OIBK”. Från klubbens bildande 1986 fram till idag har Markku varit ”spindeln i nätet” och brunnit för såväl ungdomsverksamheten som klubbens seniorlag. Med stort engagemang stöttar han allt och alla i föreningen."

Övriga nominerade var:

 • Birgit Mattisson, Mjällby AIF
 • Johan Swartz, OK Orion

Årets Ungdomsledare

Vinnare är Marie & Stefan Berglin, KA 2 IF, med motiveringen:

"Med stora hjärtan och ett stort engagemang har detta tränarpar fått unga idrottsutövare att utvecklas på många sätt och deras delade ledarskap är föredömligt till inspiration för många idrottsledare. Med glädje, engagemang och kunskap har de skapat en välmående lång- och medeldistansgrupp i anrika KA 2 IF."

Övriga nominerade var:

 • Karoline Lindahl, Olofströms RK
 • Hans Thalin, Lyckeby BTK

Årets Tränare

Vinnare är Stefan Ekstrand, Asarums IF/FK, med motiveringen:

"Med gedigen erfarenhet – och anpassat ledarskap – har denne ödmjuke och sympatiske fotbollstränare utvecklat Blekinges nya bidrag till elitfotbollen. Stefan Ekstrand har med stort engagemang jobbat med varje spelares utveckling och prestation och skapat en glädjefull – men tuff – träningsmiljö."

Övriga nominerade var:

 • Pernilla Andersson, Karlskrona Handboll
 • Per Ljusteräng, KRIF Hockey

Årets Manlige Idrottare

Vinnare är Johannes Jönsson, Karlskrona HK, med motiveringen: 

"Hockeyspelaren med ett leende som smittar av sig, oavsett om målvaktsmasken är på eller ej. En dataspelsälskande kalmarit, nu boendes med familjen på Hasslö, som har tagit såväl Karlskrona HK som SHL med storm. Johannes Jönsson är målvakten som får överlägset flest skott emot sig i landets högsta liga. Han motar bort de flesta och ger därmed laget chansen att göra mål framåt. Han kan ju inte göra allt själv… Johannes Jönsson är länets främste idrottsman 2017."

Övriga nominerade var:

 • James Watts, Sölvesborg Firehawks
 • Johan Yngvesson, Gammalstorps SF

Årets Kvinnliga Idrottare

Vinnare är Nanna Carleke, Carlskrona Squashklubb, med motiveringen: 

"Med sin enorma bolltalang kunde Nanna satsat på vilken bollsport som helst, men visade med att vinna senior-SM 2017 att squash är den rätta! Denna bollvirtuos tillhör en mycket unik skara som vunnit både junior- och senior-SM samma år. Framgångar i flera proffsturneringar under hösten 2017 visar att Nannas utvecklingskurva fortsätter uppåt och vi ser fram emot att följa hennes karriär i många år framöver."

Övriga motiverade var:

 • Philippa Magnusson, Rid- och körsällskapet Sporren
 • Emma Nilsson, Sölvesborgs GK

Årets Lag

Vinnare är Sölvesborg Firehawks med motiveringen:

”Fly fly hawks - fly fly hawks” hördes publikens ropa, denna härliga septemberdag på hemmaarenan Deer Creek Park i Sölvesborg! Kalle Knutssons mannar, anförda av pitchern James Watts, följde uppmaningen och utmanövrerade Rättvik Butchers och tog SM-guld."

Övriga nominerade var:

 • Asarums IF/FK - damlag
 • Olofströms IBK - herrlag

Årets Idrottsevenemang

Vinnare är Sydsvenska Rallyt (Karlskrona AK) med motiveringen:

"När Sydsvenska rallyt, med Karlskrona Automobilklubb som huvudarrangör, avgjordes i östra Blekinge blev det en arrangörsmässig fullträff! En utvecklad samverkan med övriga arrangörsklubbar, med besöksnäringen, med kommunen skapade förutsättningar för en tävling av sällan skådat slag. När sedan vädergudarna vaknat på rätt humör var succén ett faktum med en stor och fanatisk publik."

Övriga nominerade var:

 • Rikstruppen 8-9 april - Karlskrona GF
 • Veteran-SM i friidrott 18-20 augusti - KA2 IF

Juryns Hederspris 2017

Vinnare är Blekinge Idrottshistoriska Sällskap (BLIS) med motiveringen: 

"Att bevara, tydliggöra och sprida vår historia, samt alla historiska ögonblick, är en viktig del av samhällsfunktionerna. Denna fantastiska organisation – bestående av fantastiska kvinnor och män – säkerställer att Blekinges idrottshistoria lever kvar och visas upp på ett utomordentligt sätt."

Galajury:

Carina Lindgren, ordförande
Bosse Johnsson
Helena Morgonsköld
Jerry Nilsson
Patric Nilsson

Skribent: Patric Nilsson

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss