Hoppa till sidans innehåll

Idrottsbesök med mersmak

13 DEC 2019 12:20
Möjligheten att få testa olika idrotter hos föreningar utanför det egna bostadsområdet har lärt barnen från Mellanstaden mycket.
  • Skapad: 13 DEC 2019 12:20

Mellanstaden i Karlskrona omfattar de båda postnummerområden i Blekinge med lägst föreningsanslutning. I projektet "Idrott i Mellanstaden" arbetar Blekinge Idrottsförbund med att öka föreningsdelaktigheten på olika sätt.

Roland Harutyunyan som är projektsamordnare har sedan ett år tillbaka koordinerat After school och andra aktiviteter där barn och ungdomar har fått testa olika idrotter på plats i Mellanstaden. En annan viktig del är att komma ut och besöka föreningar utanför området. Roland bokar in träffar hos föreningar, uppmuntrar barn att följa med och är själv med som en extra ledarresurs vid föreningsbesöken: "Det är jättebra för barnen att komma till nya miljöer och att de inte blir begränsade till sitt bostadsområde. Många vet inte vilka möjligheter som finns, vilka aktiviteter som finns var, eller hur de ska ta sig dit. De behöver hjälp och är jätteglada för möjligheten att testa idrotter. De har många frågor och får lära sig mycket genom dessa besöken", berättar Roland.

De senaste veckorna har Roland vid två tillfällen besökt Lyckeby BTK i Allaktivitetshuset i Lyckeby. De har besökt föreningens ordinarie träning och fått prova på bordtennis tillsammans med ledare och andra barn. Det var lyckade besök som gav mersmak hos flera. Flera av barnen skulle också hem och bjuda med sina föräldrar till en öppna prova-på-tid som Lyckeby BTK har på fredagar. "Det är så enkelt och bra. Racket och bollar finns att låna, och ledare finns på plats om man behöver hjälp", säger Roland.

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: bif@blekingeidrott.k...

Vi finns på Facebook Gilla oss