Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Karlskrona SOK och Norrevångskolans Skol-IF vinnare av "Idrott för alla"

25 APR 2019 14:34
Glädje, rörelseförståelse och utveckling är i fokus hos de båda föreningarna som igår tilldelades stimulanspriset "Idrott för alla".
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 14:34

I samband med Blekinge Idrottsförbunds årsmöte och SISU Idrottsutbildarnas distriktsstämma delade vi tillsammans med KFUM Karlskrona tillsammans ut ett stimulanspris á 2x25 000 kr till två föreningar som arbetar inkluderande och med glädje, rörelseförståelse och utveckling i fokus.

"Karlskrona SOK är föreningen där alla får möjlighet att idrotta utifrån sina villkor. På schemat erbjuds både orientering, skidåkning och löpning. Oavsett ambition, ålder, etnicitet, kön och prestationsnivå så finns det något för alla. Föreningen vill skapa intresse för livslångt idrottande, rörelseglädje står i centrum och "tröskeln" in i verksamheten är låg. Hitta ut, Skidkul, Spring i benen, SOL-skola och skidskytte är bara några exempel på verksamheter som erbjuds för både föreningens medlemmar men också för allmänheten."

"Norrevångskolans Skol-IF har tillsammans med fritidsgården genom projektet ”Lattjo 49” skapat ett intresse för fysisk aktivitet hos många barn och ungdomar. Glädje, gemenskap och utveckling efter individens egen takt och förmåga står i fokus. Föreningen arbetar aktivt för att skapa trygga miljöer där alla trivs och känner delaktighet i verksamheten. Att kunna delta är enkelt. Det finns inga krav på förkunskaper, material finns att låna, samtliga aktiviteter är kostnadsfria och ligger i anslutning till skoldagens slut vilket gör att det blir enkelt för alla att kunna delta oavsett tidigare idrottserfarenheter."

Stort grattis!

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss