Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SISU Blekinge


BTH Idrottsakademi i samverkan med SISU Idrottsutbildarna hälsar varmt välkomna till öppen föreläsning med forskare HC Holmberg, som gästar BTH i Karlskrona och Karlshamn 7-8 oktober.
 
Under hösten erbjuder vi en utbildning och workshop i varje kommun, med utgångspunkt i trygga idrottsmiljöer och Barnkonventionen. Första tillfället blir i Olofströms kommun måndagen den 28/10.
 
Skåneidrotten tillsammans med Blekinge Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna hälsar välkommen till Kristianstad för en inspirationsdag med fokus på barn– och ungdomsidrott. En dag om att skapa rörelseglädje och ett livslångt intresse för idrott!
 
Under hösten erbjuder vi utbildningar i IdrottOnline Administration-grund (23 samt 26 september), Avgifter-grund (30 september) och Hemsida-grund (8 samt 9 oktober)
 
Hur kan vi hitta nya infallsvinklar och angreppssätt för att göra idrotten mer jämställd, och bidra till att hitta idrottsrörelsens fulla potential? Välkommen till en inspirations- och utbildningskväll med Daniel Alsarve i Karlshamn 11 september.
 
Årets sommaridrottsskolor och läger har dragit igång och i vanlig ordning har vi våra unga, duktiga poolare på plats ute hos föreningarna runt om i Blekinge.
 
Riksidrottsstyrelsen går fram med flera skarpa förslag i strategiska frågor inför Riksidrottsmötet 24-26 maj i Jönköping. Nya principer för bidragsfördelning, ny syn på medlemskap och rätt till stöd och de sista pusselbitarna för en trygg idrott.
 
Vad är bra att känna till när du på något sätt är engagerad i din idrottsförening? I en ny webbaserad utbildning kan ni, enskilt eller i grupp, under 2-3 timmar få en introduktion till föreningsledaruppdrag.
 
Folksam Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare, 16-25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten. 30 augusti-1 september arrangeras Folksam Ledarcamp i Ronneby och innan den 1 juni har du chansen att nominera!
 
Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge genomförde årsmöte/distriktsstämma i Ronneby under onsdagkvällen. Mötesordförande var Kevin Lill, ordförande i Region Blekinges Kultur- och bildningsnämnd.
 

#minandraidrott

(2019-04-18 08:56)
Det finns flera anledningar att träna på många olika sätt, oavsett om du vill bli så duktig du kan eller idrottar för att ha roligt, träffa kompisar och må bra. Eller både och.
 
Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna stöttar på olika sätt för att hjälpa föreningar kring ledarförsörjning och för att fler barn och ungdomar ska kunna få ansluta till den idrott och den förening de önskar.
 
Idrotten ska hålla oss i rörelse hela livet men de senaste åren har vi sett att barn och ungdomar slutar allt tidigare och att de flesta inte hittar tillbaka till idrotten. Vad kan vi som ledare göra för att vända kurvan?
 
IFK Karlshamns P17 är laget som nyligen tog hem ett överraskande SM-guld i futsal. Laget är inte bara briljanta på plan - utan även i arbetet med normer, inkludering och värdegrund.
 
Vårt projekt ”Hälsa för alla” når nya målgrupper när vi i samarbete med Karlskrona kommun och Fischerströmska gymnasiet nu startat upp två grupper med ungdomar från språkintroduktionsprogrammet
 

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: bif@blekingeidrott.k.se

Vi finns på Facebook Gilla oss