Hoppa till sidans innehåll

Om Blekinge Idrottsförbund

Blekinge Idrottsförbund - RF:s förlängda arm i Blekinge!
  • Uppdaterad: 28 OKT 2016 08:11

Riksidrottsförbundet (RF) är den svenska idrottsrörelsens samlande organisation. RF:s främsta uppgift är, att stötta sina medlemsförbund, företräda idrottsrörelsen i kontakter med myndigheter och politiker, samt ansvara för vilken strategi idrotten ska välja gällande finansiering, organisationsformer och kommunikation.

Riksidrottsförbundets organisation
I RF: s organisation ingår 70 specialidrottsförbund (SF) och Bosön, RF:s utvecklingscentrum. Alla beslut som tas sker den demokratiska vägen som är rak och obruten från den enskilde klubbmedlemmen till riksidrottsstyrelsen som är idrottens "regering". Denna väljs vid RF-stämman, idrottens egen "riksdag" som genomförs vartannat år.

För att få en organisation med över 3 miljoner medlemmar fördelade på drygt 20 000 föreningar att fungera måste verksamheten spridas över hela landet. Idrotts-Sverige är därför uppdelat i 21 distrikt. I varje distrikt finns ett distriktsidrottsförbund (DF) som fungerar som RF:s "förlängda arm", med motsvarande uppgifter i regionen - Blekinge Idrottsförbund är den förlängda armen i Blekinge.

Postadress:Blekinge Idrottsförbund
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress: Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:Tel: 0455367650
Fax: 0455367669
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss