Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Projekt och satsningar

I vårt arbete med att "göra verkstad" av idrottsrörelsens strategi 2025 kraftsamlar vi lite extra kring vissa utvalda projekt och satsningar – ofta i samverkan med andra aktörer och organisationer. Via menyn hittar du mer information om några av våra aktuella arbeten.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 16:08

Sedan 2017 arrangerar vi till exempel Idrottens dag i Gävleborg. Det är en nationell satsning, på initiativ av Riksidrottsförbundet, som syftar till att inspirera människor till rörelse och starta viktiga samtal om hur idrotten ska utvecklas för att uppmuntra till ett livslångt idrottande.

I Gävleborg har vi även sedan flera år tillbaka varit aktiva inom olika typer av arbetsmarknadsprojekt där vi samverkat med bland andra länets kommuner, Arbetsförmedlingen och andra idrottsdistrikt för att skapa sysselsättning för arbetssökande och skapa mervärden för idrottsrörelsen i länet. Just nu pågår t.ex. projektet Lobben – utbildning och ledarskap, ett projekt för att stärka asylsökande genom att erbjuda meningsfull fritid, personlig utveckling och en snabbare väg in i samhället.

Har du en projektidé?

Har du eller din organisation en projektidé som du vill bolla med oss? Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss