Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Barn- och Ungdomsidrott

"Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening."

Idrotten spelar en stor roll i många barns uppväxt

Idrott är i särklass den fritidsaktivitet som lockar flest barn- och ungdomar. En majoritet av barn och ungdomar över sju år deltar i organiserad idrottsverksamhet. Idrotten spelar därmed en viktig roll i många barns uppväxt.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2018 15:20

Idrotten är en viktig del av livet för många barn och ungdomar. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening.

Det ger idrottsrörelsen ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. All idrott för barn ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv.

I varje idrottsdistrikt finns en ansvarig tjänsteman för barn- och ungdomsidrott - se kontaktuppgifter nedan. Den personens uppdrag är att sprida kunskap och höja föreningarnas kompetens kring hur bra barn- och ungdomsidrott bedrivs baserad på forskning och fakta. Han kan stötta idrottsföreningar och dess ledare när de vill utveckla sin verksamhet och har även möjlighet att, med barnets bästa i fokus, vägleda föreningar vid eventuella konflikter om hur barn- och ungdomsidrotten ska bedrivas.

Sök bidrag via Idrottslyftet

Idrottslyftet är ett projekt som ska stärka barn- och ungdomsidrotten så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta. Därifrån kan du söka bidrag till din förening som kan hjälpa till med rekryteringen.

Här hittar du mer information om hur du söker medel från Idrottslyftet.

På Riksidrottsförbundets hemsida hittar du mycket information om barn- och ungdomsidrott.

Frågor?

Har du frågor som rör barn- och ungdomsidrott är du välkommen att kontakta:
Daniel Holm, idrottskonsulent/Sakkunnig barn- & ungdomsidrott
073-804 44 24
This is a mailto link

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss