Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anläggningar

Sök medel från Idrottslyftet för att stärka barn- och ungdomsidrotten så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta.

Bidrag till anläggningar

Vi vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2017 15:28

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Det finns, från den 1 januari 2017, fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:
Läs mer om respektive stöd genom att klicka på länkarna nedan (länkas till svenskidrott.se):

Utöver de fem olika stöden kan ett eller fler distriktsidrottsförbund eller RF göra utlysningar om specifika stöd. Dessa kan vara riktade mot en eller flera speciella idrotter, ett speciellt område eller en viss typ av anläggningar/miljöer.

För mer information om stödet, kontakta Mats Olsson, handläggare för Idrottslyftet Anläggning i Gävleborg:
This is a mailto link
Telefon: 070-222 38 97

Utöver RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka för anläggningar och idrottsmiljöer från flera organisationer och myndigheter. Hos Allmänna Arvsfonden kan du söka lokalstöd för en ny verksamhet för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Här kan du läsa mer om Allmänna Arvsfondens lokalstöd.

Jordbruksverket har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden. Här kan du läsa mer om Jordbruksverkets stöd.

Det kan också finnas lokala stiftelser som delar ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Kontakta handläggaren på ditt distriktsidrottsförbund (se kontaktuppgifter ovan), så kan du få hjälp att finna fler finansiärer.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss