Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sammanläggning 1 jan 2020

Gävleborgs Idrottsförbund + SISU Idrottsutbildarna Gävleborg = RF-SISU Gävleborg. Som ett led i effektiviseringen av den regionala verksamheten sker fr.o.m. 1 januari 2020 en sammanläggning av distriktsidrottsförbund och SISU-distrikt till en juridisk person per distrikt. Det kommer då fortsättningsvis att finnas totalt 19 distriktsorganisationer i Sverige istället för 38.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 12:06

Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg arbetar redan tätt tillsammans – sedan flera år tillbaka med en gemensam chef, gemensam styrelse och gemensamt kansliSammanläggningen gör att vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning. Två organisationer tar ett naturligt nästa steg och blir RF-SISU Gävleborg. 

Sammanläggningen är en administrativ åtgärd som ger oss en gemensam organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning – det innebär ingen förändring av kärnverksamheten 

Som gemensam organisation kan vi tydliggöra vårt erbjudande, en helhetslösning för utveckling inom idrott och folkbildning över hela landet. I och med sammanläggningen får idrottsföreningen en tydligare väg in. Allt är som vanligt, fast enklare. 

SISU Idrottsutbildarna är även fortsättningsvis ett fristående studieförbund och vi kommer fortsätta att särredovisa folkbildningsstödet eftersom bildningsanslaget har ett specifikt ändamål.

På nationell nivå finns fortfarande två organisationer: Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Det är enbart på regional nivå som sammanläggningen görs.

Vi byter e-postadresser och webbplats

De nya e-postadresserna används från mitten av december 2019 och är uppbyggda enligt principen: This is a mailto link 

Vår nya infoadress är: This is a mailto link

Vår nya webbplats och vår nya logotyp lanseras den 15 januari 2020. Webbplatsen kommer du från och med då att nå på adressen www.rfsisu/gavleborg 

Vårt organisationsnummer från och med 1 januari 2020 är 885000-4311.

Ann-Gerd Bergdahl, distriktsidrottschef, vad betyder det här i praktiken?

– Vi är ju redan vana att ha ett tätt samarbete distriktsidrottsförbund och SISU emellan. Vi har sedan flera år tillbaka en gemensam chef och gemensam styrelse, så sammanläggningen är egentligen en rent intern grej. Det är en åtgärd för att effektivisera och tydliggöra.

Vad kommer ni att heta?
– Det nya namnet blir RF-SISU Gävleborg. RF står för Riksidrottsförbundet.

Vad är det som blir effektivare med sammanläggningen då?
– Vi kommer till exempel att ha ett årsmöte istället för två, en hemsida istället för två, en arbetsgivare för alla anställda och så vidare. Jag tror även att det kommer att bli tydligare för föreningarna att de har en väg in till oss istället för att tänka på att vi är två organisationer som gör olika saker. Vi tydliggör att vi kan erbjuda en helhetslösning för föreningen där vi på ett naturligt sätt knyter ihop våra kompetenser.

Kommer SISU som studieförbund att minska sin verksamhet nu?
– Nej, tvärtom är min tanke! Det finns en stor kraft i det folkbildningsuppdrag vi har och i det arbete som vi gör tillsammans med distriktets föreningar. Folkbildningen är mer aktuell än någonsin! Vi vill vara väldigt tydliga med att vi även fortsättningen har två uppdrag – utveckling och folkbildning.

Så föreningar, förbund och samarbetspartners kan fortfarande kontakta er om samma frågor och önskemål som tidigare?
– Absolut! Inga delar försvinner på grund av sammanläggningen!

Kommer ni att byta logotyp också?
– Ja, det kommer vi att göra från den 15 januari 2020. Alla 19 idrottsdistrikt kommer att få en enhetlig grafisk profil. Det blir tydligare att vi arbetar med samma uppdrag och är knutna till Riksidrottsförbundet. Det är en styrka tycker vi.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss